Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén debütál a futsal

2011. szeptember 2. 16:30
Egy jól összeállított védekezésből, valamint egy kreatív támadó játékból sok mindent ki lehet hozni, nincsenek kőbevésett eredmények.

A Futsal Club ügyvezetőjével, Rajki Tamással beszélgettünk a sportágról, lehetőségekről és terveikről.


Rajki Tamás

– Új sportág mutatkozott be Veszprémben.

– Foci szerető baráti társaság vállalkozott arra, hogy a megyeszékhelyen meghonosítja a futsalt, hivatalosan áprilisban kezdte meg működését az 1. Futsal Club Veszprém. A szakmai munkát Tóth Gábor és Németh Gábor irányítja, a 18 fős csapat tagjai pedig mind helyi kötődésű labdarúgók.

– Hol kezdi meg a hivatalos munkát a klub?

– A Nemzeti Futsal Bajnokság második vonalában, amit keleti és nyugati csoportra osztanak. 12-14 csapat várható egy bajnokságban, tavaszi-őszi sorozatban zajlanak a küzdelmek, emellett kupasorozatot is tartanak.

– Milyen elvárásokkal indulnak el ezen a megmérettetésen?

– Ez egy új sportág, sokat kell még tanulnunk. Az első félévben ismerjük meg gyakorlatilag az erőviszonyokat, ezt követően határozhatunk meg reális elvárásokat. A támogatók fele azonban tartozunk annyival, hogy minél előbb elérjük az első osztályt. Ehhez a csoport élén kell végeznünk, illetve másodikként osztályozót játszhatunk.

– Néhány bemutatkozó, gyakorló mérkőzés már lezajlott. Milyen tapasztalatot adtak ezek?

– Néhány héttel ezelőtt összecsaptunk a miniszterelnökség csapatával, akik amatőr, baráti szinten művelik a futsalt hosszabb ideje. A mérkőzés rámutatott, hiába vannak jó focistáink, a futsal területén még sokat kell fejlődnünk. Később a szombathelyi Haladás ellen játszottunk két edzőmeccset – tavaly ők nyerték meg az NB II-es pontvadászatot. Kikaptunk ugyan, de nagyon sok pozitívumot tapasztaltunk. Megmérettettük magunkat az elmúlt évad NB I-es bronzérmes Ferencváros csapatával is, akikkel szemben 5-3-as eredményt értünk el. Megmutatkozott, hogy egy jól összeállított védekezésből, valamint egy kreatív támadó játékból sok mindent ki lehet hozni, nincsenek kőbevésett eredmények, bármi megtörténhet a pályán.

– Mikor indul a harc?

– A bajnokság szeptember 23-án indul, de előtte még játszunk egy felkészítő mérkőzést a Dunakeszi Kinizsi csapatával (szintén most indulnak az NB II-ben), amire főpróbaként tekintünk. A hazai mérkőzések hétfőn este zajlanak majd az egyetemi sportcsarnokban.
 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.