2022. augusztus 8.
//
László névnap

Formula-1 a Balatonon! / Jövő csütörtökön a magyar tenger mellé költözik a száguldó cirkusz

2008. július 23. 12:26
www.sportforum.hu
A 23. Formula-1-es Magyar Nagydíj felvezetéseként Tihanyban és Siófokon is láthatják az érdeklődők a Toro Rosso, valamint a Red Bull Racing versenygépeit - az F1-es autókat az osztrákok legendája, Gerhard Berger, a Toro Rosso francia sztárja, Sebastien Bourdais és Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke vezeti.
Tavaly a Lánchídon robogtak át a ”Vörös bikák”, az utcai parádéról készült tévéfelvételeket körülbelül 400 millióan látták. Az idei talán még nagyobb durranás lesz.

– Csütörtök délelőtt a tihanyi apátság elől egészen a kikötőig gurulnak a versenyautók, majd onnan hajóval szállítjuk át a kocsikat a déli partra – mondta Palik László. – A kompozás alatt légi bemutató lesz a Balaton felett, aztán Siófokon folytatódik a show, a lezárt belvárosban száguldanak a Formula-1-es gépek. Az esti zenés parti reményeink szerint hajnalig tart, péntektől pedig már a szokott helyen, a Hungaroringen köröznek a pilóták.

A hazai tereprali-bajnokság éllovasa, Palik László is az egyik F1-es autó kormánya mögé ül.

– A tavalyi és a két évvel ezelőtti utcai parádé is remekül sikerült, fantasztikus volt a hangulat – emlékezett vissza a versenyző, aki néhány hete a Renault 2007-es modelljét vezette a mogyoródi pályán. – Több tízezer érdeklődőt várunk, nagy bulival szeretnénk felvezetni a magyar futamot.

Kintli Tímea