2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

"A sors ezt hozta, erőt kell gyűjtenem"

2011. szeptember 20. 14:35
A bokatörését követően megműtött Fazekas Nándor blogjában elevenítette fel a történteket. A MKB VKC kiválósága hat-hét hét múlva már újra kapuba állna.

A tegnap esti edzésen a bemelegítést követően egy rossz mozdulatnál jobb lábbal léptem a labda felé, a bal lábam pedig magam alá csavarodott. Miután kibicsaklott a bokám, még „sikerült” az egész testemmel ráesni, így az ki is fordult. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szalagok nem szakadtak el.


Fazekas Nándor (archív fotó)

Erős fájdalmat éreztem, ezért gyorsan bementem az öltözőbe, letusoltam és indultam a kórházba. Szerencsém volt, mert ott éppen a csapatorvosunk, dr. Mahunka Zsolt volt ügyeletben. Nagyon gyorsan zajlottak az események, 7 órakor beértem, rögtön elkészítették a röntgenfelvételeket, amely alapján kiderült, hogy a bokám balkülső része el van törve, s el is mozdult a csont. Előkészítettek, s 9 órakor már toltak is be a műtőbe.

Ma beszéltem a dokival, aki közölte, hogy a 45-50 perces műtét jól sikerült. Elmondta, hogy jóindulatú a törés. Ezek szerint van rosszindulatú, de ezt eddig én nem tudtam. :-) Két csavarral rögzítettek egy fémlemezt a bokámhoz, hogy az jól tartson. A doki elmondta, hogy mostantól a pihenés ás a csont összeforrása a legfontosabb, ami minimum 4-6 hetet vesz igénybe. Addig megpróbálom otthon karban tartani magam annyira, hogy ne sorvadjanak el az izmaim. Ezáltal a rehabilitáció nem telne további 3-4 hétbe, hanem talán kevesebb idő alatt is el tudnám végezni a szükséges munkát. Így számításaim szerint nem 8-9 hét lenne a teljes felépülés ideje, hanem 6-7 hét.

Fejben erre készülök, de tudom, hogy nagyon sok minden közbejöhet. Szeretnék minél hamarabb a kapuba állni, hiszen végigcsináltam egy elég kemény alapozást, nekivágtunk a bajnokságot, kezdtünk egyre jobb formába lendülni, két hét múlva pedig már rajtolnak a Bajnokok Ligája küzdelmei, s pont most jött ez a szerencsétlen sérülés. Ami tudom, hogy soha nem jön jókor, de úgy érzem, hogy nekem ez különösen rosszkor történt. Sajnos ezt hozta a sors, s ezt kell elviselnem, s erőt kell gyűjtenem, hogy minél előbb visszatérhessek, s a csapat segítségére tudjak lenni, s hogy újra együtt lehessek a társaimmal. Ma délután a csapattagok egyébként meg is látogattak, akik nagyon aranyosak voltak. Köszönöm nekik is és mindenkinek, aki aggódik értem.

A hangulatom hullámzó. Van, amikor jobb, s van, hogy kicsit magamba roskadok, hogy miért kellett ennek megtörténnie. De megpróbálom azzal vigasztalni magam, hogy ez már megtörtént, nem tudom visszacsinálni, s próbálok minél hamarabb visszatérni. Tudom, hogy ez mind csak rajtam múlik.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

További cikkek

Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
Hónapokig tartó tárgyalássorozat után szerdán hivatalossá, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata augusztus 30-án nagyszabású edzőmeccsen fogadja a német bajnok THW Kiel együttesét.
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Hivatalossá vált, hogy a 25 esztendős Borbély Ádám a férfi kézilabda NB I újoncánál, a Veszprémi KKFT-nél folytatja pályafutását.
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Több mint húszévnyi profi pályafutással a háta mögött, tizenegy magyar bajnoki címmel, kilenc Magyar Kupa-elsőséggel, BL-ezüstéremmel és EHF Kupa-győzelemmel a tarsolyában 43 évesen visszavonul Fazekas Nándor, kétszázharminchétszeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett kézilabdakapus.
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
A kedden kezdődött balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztivál utolsó napján, vasárnap Fazekas Nándor kézilabdázó Első számú második című portrékönyvét is bemutatják.