Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Valami újat akarok nyújtani a városnak”

2011. szeptember 20. 15:16
A mostani kiállításommal csak a festői munkámra, képeimre akarok koncentrálni. Szeretném megmutatni magam, és az én Veszprémemet – hangsúlyozta Csík Richárd.

Első önálló veszprémi tárlatára készül Csík Richárd festőművész. Az ifjú alkotó képeiből összeállított kiállítás megnyitójára a Jezsuita-templomba kerül sor ma délután 18 órakor.

– A Vidámpark címet viseli a tárlatod.

– Két okból is. Egyrészt mindig is vonzott a vidámpark, mint téma. Festettem is már ilyen képet, ami a kiindulópontja a mostani tárlatnak. Másodszor pedig a Jezsuita-templom az egykori vidámpark területén található. Tehát ezzel a kiállítással összekapcsolom a múltat és a jelent.

– Ez az első önálló bemutatkozásod Veszprémben. Mivel készülsz? Sokan tudják, ötletember vagy, aki nem a szokványosban gondolkodik. Mit várhatunk ma este?

– Most csak a festészetemre, a képeimre akarok koncentrálni. Mint festő, és nem mint kulturális ötletelő akarok bemutatkozni. Az ráér később. Meg akarom mutatni magam. Azt szeretném, ha a vendégeim is erre koncentrálnának – ezért vetettem el minden ötletemet, ami felmerült bennem. Aki kíváncsi rám, a képeimre, az jöjjön le, hallgassa meg Brányi Mária alpolgármester asszony és Gopcsa Katalin művészettörténész rövid gondolatait, nézze meg a képeket, beszélgessen.

– Miben egyediek a képeid?

– Valami újat akarok nyújtani a városnak festészetben, témában egyaránt. Nem festek arcokat, hangulatokat – mozgásokat próbálok átadni. Nem a szokványosnak mondható veszprémi témákat választottam: a várat, a tűztornyot, a viaduktot, hanem a vidámparkot. A múlt a kiindulópont, és az én képzeletem, gondolataim hozzák ezt el a jelenbe. Az én vidámparkom lehet nyüzsgő, lehet kihalt. Nem egyértelműen vidám a vidámpark.

– Szeptember végéig láthatók a képek. Mi lesz utána?

– Folyamatosan pályázom. Meg akarom mutatni, hogy innen, Veszprémből is lehet sikeres az ember. Szeretnék minél nagyobb képeket festeni. Számtalan kulturális ötletem van, amelyekhez társakat, forrásokat keresek. És jövőre szeretnék itt egy másik kiállítást.
A többségében erre a tárlatra festett képeket október 1-ig minden nap 9 és 16 óra között lehet megtekinteni a templomban.
 

Pethő Imre
Kovács Bálint
további cikkek
Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. ma 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00 Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Ezek a programok várnak ránk Szent Mihály-napi búcsún Veszprémben Szeptember 27. és 29. között a veszprémi székesegyház védőszentjének, Szent Mihálynak a napja alkalmából idén is megszervezik a hagyományos búcsút Veszprémben számos programmal a Várban és a belváros több pontján. 2024. szeptember 25. 16:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.