Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Napfényes vásári forgatag

2011. október 3. 9:18
Hatalmas érdeklődés kísérte a Szent Mihály-napok programját a várban. Sokan nézték meg a bábosokat, kirakodókat, játszóházat.


Galériánk megtekintéséhez kattintson a képre!

Egyértelműen bebizonyosodott, nagy igény van az igényes programokra Veszprémben. Biztosan a szép idő is hozzájárult a Szent Mihály-napok sikeréhez, de ehhez kellett a hangulatos műsor, a minőségi árut felsorakoztató kirakodók és az ötletes játszóház.

A veszprémiek örömmel vetették bele magukat a vásári forgatagban, élvezték a jó időt, a kikapcsolódást. Főleg a családosok örülhettek, hiszen a programok készítői gondoltak rájuk a Dubniczay-ház udvarában kialakított játszóházzal.

Végre újabb lehetőség volt a nagycsaládi találkozókra, beszélgetésre egy pohár ital, finom falatok mellett.

Az eseményen Brányi Mária alpolgármester a „Veszprém virágváros” program legjobbjainak elismerést nyújtott át:

1. Barta Edva Enikő és csapata – Gyulafirátót, Kultúrház
2. Közösség Kádártáért Egyesület – Kádárta, Csimorka utcai játszótér
3. Gál Mónika és csapata – Pöltenberg utcai sportpálya
4. Budai Dénesné és csapata – Haszkovó u. 13-17. Rózsaliget valamint Veszprém, Haszkovó u. 14. bejárata
5. Kertvárosi Városvédő Egyesület – Liszt Ferenc utca
6. Beránkova Jana és csapata – Stadion-Egyetem utca kerékpárút
7. Németh Károlyné és Németh Attila – Cserhát u. 3. előkertje
8. Jeruzsálemhegyi Baráti kör – Kiskőrösi ABC előtere
9. Süle Tiborné és csapata – Harmat utcai lépcső melletti kőedények
10. Gáspárné B. Anikó és csapata – Völgyhíd tér zöldsziget
11. Keszthelyi Józsefné és csapata – Jutasi út 61. előtti homokozó
12. Magyarné Sipos Mária és csapata – Padányi Iskola

A Szent Mihály-napok szombati és vasárnapi sikere egyértelművé tette, a veszprémiek igénylik a közösségi kikapcsolódást. Pontosabban a minőségi, igényes programokat. És ehhez kiváló tereink vannak a várban és a Séd partján.
 

Szent Mihály napja, szeptember 29-e, Szent Mihály arkangyal ünnepe. A hagyomány szerint ő a túlvilágra költöző lélek kísérőtársa, bírája. Ezzel függ össze a halottszállító saroglya Szent Mihály lova elnevezése. Ezzel a nappal kezdődött a kisfarsang ideje, a lakodalmak őszi időszaka, amely Katalin napjáig (november 25-ig) tartott. Szent Mihály napja a gazdasági év fordulója. A Szent György napkor legelőre hajtott állatokat ilyenkor hajtották haza. Ez a nap a pásztorok elszámoltatásának, szegődtetésének időpontja is volt.

Szent Mihály napja a cselédfogadás egyik időpontja. Bácskában úgy mondják: Szent Mihálykor keleti szél / Igen komoly telet ígér.  

Galéria
Szent Mihály-napi búcsú 2. nap
Pethő Imre
Kovács Bálint
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. ma 17:47 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. ma 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.