Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Töltse a hétvégét a könyvtárban!

2011. október 7. 12:34
A veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet hasznos időtöltést és kikapcsolódást kínál október 8-én, szombaton és 9-én, vasárnap.

Az Országos Könyvtári Napok keretén belül a megyei könyvtár színes programokkal várja az érdeklődőket most hétvégén.

Október 8-án, szombaton:

10 és 14 óra között a könyvtár udvarán rendezik meg a „Könyves csereberét”, ahol régi, megunt könyvek cseréjére lesz lehetőség. Rossz idő esetén a program elmarad.

10 órától 13 óráig régi magyar kismesterségek mutatkoznak be a gyerekkönyvtárban. Lesz kötélverés, csuhéfonás, nemezelés, fafaragás és keramikus is. Arcfestő várja majd a gyerekeket 13 és 16 óra között.

Október 9-én, könyves vasárnap:

Ezen a napon rendkívüli nyitvatartási idővel várják az olvasóikat, vagy azokat, akik még nem iratkoztak be, hiszen erre most ingyen lesz lehetőségük. Azok a tagok pedig, akiknek esetleg tartozásuk lenne a könyvtár felé, amnesztiát kapnak.

15 órától Érdi Tamás Príma Primissa-díjas zongoraművész ad koncertet Liszt Ferenc műveiből a Kisfaludy-teremben.

15 óra és 16.30 között ingyenes szülői tréninget tartanak a „A szülői hatékonyság fortélyai” címmel az „idegennyelvű” részlegben.

16.30-tól a Hét Domb Egyesület 1975 előtti fényképeket mutat be Veszprémről az olvasóteremben, ahol a program kötetlen beszélgetéssel folytatódik.

17 és 19 óra között játékos vetélkedőt rendeznek a könyvtár egész területén.

19-tól 21 óráig a Méhkasaula Egyesület fénnyel festik be az épület falát.
Szintén ekkor a Cosmos Trió (Kövi Arthur Bálint, Francia Dániel, Soós Arnold) zenéjét hallgathatják a látogatók.

A gyermekek számára 18 óráig játszóházat tartanak.
13 és 16 óra között ásványokból lehet ajándékot készíteni „Ásványvarázslat” címmel.
14-től 16 óráig az „Ollóvágta állatok” című kreatív foglalkozáson bontakozhatnak ki a gyerekek.
15 és 18 óra között pedig könyvjelzőket, képeslapokat, ajándékcímkéket és ajándéktáskákat készíthetnek a fiatalok.

További részleteket a www.ekmk.hu címen, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet honlapján találhatnak az érdeklődők.
 

vehir.hu
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. ma 17:47 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. ma 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.