Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megjelent Miklósa Erika új lemeze

2011. november 12. 18:13 // Forrás: MTI
Latinos és dzsesszes dallamok is hallhatók Miklósa Erika operaénekes Másképp címmel megjelent új lemezén.

A művész immár hatodik stúdióalbuma "szokatlan hangvételű színes kavalkád, kalandozás a latinos dallamok és a dzsessz világában" - fogalmazott az MTI-nek Miklósa Erika. Mint, mondta, a lemezen latinos, dzsesszes dalok mellett hallhatók opera- és operettrészletek, portugál fado és argentin tangó is.

A tizenhárom dal között megtalálható például Piazzolla, Gershwin, Bernstein, Händel, Verdi, Strauss, Kálmán Imre és Bizet műveinek egy- egy részlete, a Lakmé Csengettyűáriája vagy a Traviata nagyáriája is.

Miklósa Erikát a Modern Art Orchestra, a Quartett Escualo, valamint több vendégművész - Fekete-Kovács Kornél dzsessz big bandje, Dolhai Attila, Kökény Attila és Szakcsi Lakatos Róbert - kísérte az izgalmas produkcióban.

Miklósa Erika 1991-ben debütált Mozart Varázsfuvolájában, Papagena szerepében a Magyar Állami Operaházban a dalszínház akkor legfiatalabb magánénekeseként. Művészi karrierje gyorsan ívelt felfelé, a szoprán szerepek sorát énekelte el. Az operaháznak 1999-ig volt a tagja.

Mozart Varázsfuvolájának köszönhetően világhírnévre tett szert, nemzetközi meghívások, külföldi fellépések sokasága van mögötte. Munkásságát több díjjal ismerték el, 2006-ban megkapta a Liszt Ferenc-díjat. Budapest és szülővárosa, Kiskunhalas díszpolgára. Férjével egy Fejér megyei kisközségben, Bakonykútiban él, ahol aktív részese a valamivel több mint száz lakosú zsákfalu életének.
 

vehir.hu
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. ma 17:47 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. ma 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.