Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hagyományos és új programok adventre

2011. november 16. 13:44
November 26-tól karácsonyig minden hétvégén színes programok várják az érdeklődőket az „Illatos advent” rendezvényein.

Immár hatodik alkalommal rendezik meg városunkban az „Illatos advent” elnevezésű programsorozatot. Az idei rendezvények több intézmény összefogásának eredményeként jöttek létre, újdonság, hogy a Szaléziánum is várja a kikapcsolódni vágyókat a novemberi és decemberi hétvégéken, illetve a Veszprém Arénába látogat Joulupukki, a lappföldi Mikulás.


Porga Gyula

A szerda délelőtti sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester elmondta, hogy a szép hagyományokra visszatekintő Illatos advent valóban különleges hangulatú rendezvény a csendesség és a karácsonyi várakozás időszakában. – Igyekszünk minden évben újdonságokkal várni a veszprémi polgárokat az eseménysorozaton, idén sincs ez másként – köszönhetően többek között a Városi Művelődési Központ és a Szaléziánum munkatársainak – fogalmazott a polgármester úr.


Pálfalviné Ősze Judit

– Egyértelmű volt számunkra, hogy kulturális intézményként és az advent egyházi vonatkozásai miatt is érdemes kapcsolódnunk a már kiformálódott rendezvényhez – fogalmazott Pálfalviné Ősze Judit, a Szaléziánum igazgatója. – A Szaléziánum november 26-tól karácsonyig minden hétvégén 14 órától várja a kicsiket és nagyokat kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal, valamint szombatonként 15 órától a veszprémi lelkipásztorok vezetésével hangolódhatnak az ünnepre a felnőttek.


Lakatosné Kositzky Anett

Lakatosné Kositzky Anett, a Városi Művelődési Központ szakmai igazgatóhelyettese felhívta a figyelmet arra, hogy idén több művészeti együttes, csoport, intézmény jelentkezett fellépésre, s ennek következményeként már most módosul a korábban meghatározott programterv. – December 3. kivételével – amikor Joulupukki a Veszprém Arénában várja a gyerekeket – minden VMK-s rendezvény a városházán zajlik. A játszóházak helyszíne az előtér, az előadásoké pedig a Kossuth-terem lesz. Külön meg kell említenem, hogy városunk kiemelt művészeti együttesei is fellépnek az Illatos adventen – december 4-én a Veszprém Táncegyüttes, december 11-én a Liszt Ferenc Kórustársaság –, s ez tovább emeli az esemény színvonalát – mondta az igazgatóhelyettes asszony.

Az Illatos advent során a fent említetteken kívül még számos érdekes program várja az érdeklődőket, például a Zonta karácsony december 2-án, a „VKSZ” Zrt. által szervezett adventi bolhapiac december 10-én, valamint a Művészetek Háza „Csend napjai” november 26. és december 10. között.

Az Illatos advent részletes programfüzete ide és ide kattintva letölthető, illetve a „Csend napok” programjai itt, valamint az arthouseweb.hu honlapon tekinthetők meg.

(Az Illatos advent programjának jelenleg tudható változásai.
A november 26-i műsor a városházán:
- Tűzgyújtás a városháza előtt
- Az Illatos adventet megnyitja a MH Légierő Zenekar
- A Gyulaffy László Általános Iskola karácsonyi műsora
- „Karácsonyi hangulat” – a Hriszto Botev Általános Iskola műsora
- „Karácsonyi üzenet” – a LIA Alapítványi Szakközépiskola műsora)

 

Szaksz Balázs
Kovács Bálint
Melczer Zsolt
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. ma 17:47 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. ma 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.