Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

150 szereplővel idézik meg a Popfesztivált / Vázsonyi esték a Pannon Várszínházzal

2008. augusztus 4. 16:39
A nyári szezon zárásának egyik legnagyobb durranása lehet a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról nagyvázsonyi bemutatója. Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója mintegy 150 szereplőt vonultat fel a Zichy kastély kertjében. Erre az egy estére sokan azok közül is hazatérnek, akiket sorsuk az elmúlt években másfelé vitt. A produkcióban korabeli autók és motorok is megjelennek.

Kovács Ágnes Magdolna, Zayzon Csaba, Vándorfi László és Hatás Andrea

Az első magyar musical, mely Déry Tibor regénye nyomán készült, nemcsak az elhíresült montanai popfesztiválról és a Rolling Stones koncerten bekövetkezett tragédiáról szól. Képet mutat egy korról, a magyar fiatalság helyzetéről, és az őket érintő problémákról, a másságról és a drogkérdésről is - mondta Vándorfi László, az előadás rendezője. A gigantikus produkció célja, messzemenően a szórakoztatáson túl, hogy közösségteremtő legyen - hangsúlyozta Vándorfi. Egyfelől közösségteremtő abban a tekintetben, hogy a társulat magjához ez alkalommal egy produkció erejéig 115-en csatlakoznak. Sokan hazatérnek, akik az elmúlt évek során elhagyták a színházat (többek közt Sashalmi József), hozzájuk csatlakoznak azok a fiatalok, akiket beválogattak az elmúlt hetekben. Csekély számban vannak csak azok, akiknek nincs színpadi múltja, gyakorlata. A legtöbben táncosok - akik 5-6 szám erejéig a kart adják majd. De közösségteremtő azért is, mert sokakat hozhat el a Veszprémtől néhány kilométerre fekvő Nagyvázsonyba.

Nem először adja elő a Pannon Várszínház Presszer Gábor és Adamis Anna musicaljét. Bár legtöbben ugyanazt a szerepet kapták, amit 3 éve, most mégis teljesen új alapokra helyeződik a produkció. Mindenképpen nagy kihívás lesz, és az újdonság erejével hat nekünk is, függetlenül attól, hogy begyakorolt szerep - mondják a főszerepeket alakító színészek. Hatás Andrea (Eszter) azt mondja, minden szerepnek van egy érési folyamata, s több év elteltével bizonyos dolgokat egészen máshogy látnak, élnek meg most, már idősebb fejjel. Új érzések, új intuíciók, más felfogás - ez az alakítás egészére kihat. Kovács Ágnes Magdolna most is Beverlyt játssza, ami régi szerepálma. Ez volt az első alakítása a Pannon Várszínházban. Úgy véli, azóta eszközrendszere is bővebb lett, s hogy szemléletben mit fog kihozni a figurából, az igazából a próbák alatt fog kiderülni.A táncpróbákat csak a jövő héten kezdik, így intenzív egy hét vár majd a fiatalokra. Az adott helyszínt pedig csak az előadás napján tudják bejárni, bepróbálni. A Manuel szerepét alakító Zayzon Csaba szerint is kemény munka lesz. Azt mondja, vissza kell nyúlni, fel kell eleveníteni a régi emlékeket és új élettel, új lélekkel tölteni meg. Ahogy fogalmazott, azon túl, hogy nagy kíhívást jelent több mint 100 szereplővel, táncossal együtt dolgozni, akik bizonyára a nézők figyelmét is igyekeznek majd magukra irányítani; ez egy jutalomjáték.

Az augusztusi popfesztivál nem csak a szokatlanul sok szereplőnek köszönhetően lesz egyszeri és megismételhetetlen. Vándorfi László elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a környéken élő veteránautó-gyűjtőkkel, akik szívesen adták kölcsön különleges járműveiket, díszlet, avagy kellék gyanánt. Elhoznak Nagyvázsonyba például egy korabeli rózsaszín hajó Cadillacet és régi Csepel motorokat is.


A korábbi előadásból


A főbb szerepekben:

Eszter - Hatás Andrea
József - Sánta László
Manuel - Zayzon Csaba
Beverly - Kovács Ágnes Magdolna
René - Kiss Dávid
Riporter - Sashalmi József

Koreográfus - Krámer György
Rendező - Vándorfi László


A korábbi előadásból (Zayzon, Sánta)


Füssy Angéla
további cikkek
Folkdélutánt rendeztek Tésen Tés Folkdélutánt rendeztek Tésen Koncertdélutánt és táncházat szervezett szombaton a Múlttal a Jövőért Egyesület Tésen. ma 13:07 Koncept a hatvanas évekből Koncept a hatvanas évekből Attalai Gábor munkáiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában pénteken. tegnap 21:24 A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. 2024. február 22. 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.