Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szívet, lelket melengető programok

2011. november 27. 0:26
Megkezdődött az ünnepre hangolódás a városházán, valamint az épület előtti téren. Több százan vettek részt az Illatos advent programsorozat első napján.

– A hat évvel ezelőtti induláskor kérdéses volt, hogy szükség van-e egy ilyen rendezvényre, de az elmúlt időszak azt bizonyítja, sikerült megfelelő hangulatú kínálattal jelentkezni. Nagyon sokan jelentkeztek fellépőként az idei programsorozatra – mondta el érdeklődésünkre Porga Gyula a tűzgyújtást követően szombat délután a városháza előtt, ahol sokan családjukkal együtt érkeztek, hogy közösen hangolódjanak az adventi időszakra. Az ünnepi dallamok a Légerő Zenekar előadásában csendültek fel, a térre érkezők többsége hangosan dúdolta, énekelte a lelket melengető dalokat – a felnőtteknél a forralt bor, kicsiknél pedig a meleg tea is segített abban, hogy ne fázzanak.

Karácsonyig valamennyi hétvégén érdemes a belvárosba menni, hiszen több helyszínen gazdag programkínálattal várnak mindenkit a szervezők. Délután két órától a várban található Szaléziánumban készíthetnek ünnepi apróságokat a kicsik, 16 órától pedig ajánlatos a városháza felé venni az irányt, ahol állatsimogató, betlehemi jászol, egyedi kézműves tárgyak, meleg ételek-italok várják a látogatókat, az épületben pedig ajándékkészítő játszóház, valamint színes kulturális programkavalkád fogadja a betérőket.

– Ez az időszak mindenképp az ünnepre való készülődés jegyében telik. Háromgyerekes családapaként különösen fontos, hogy ezekben a hetekben több időt tudjak tölteni a családommal. Meggyújtjuk az adventi gyertyákat, illetve rendszeresen járunk szentmisére – avatott be az otthoni ünnepi készülődés kulisszatitkaiba Porga Gyula. Emlékeztetett, ismét városunkba látogat a lappföldi mikulás, Joulupukki, ezúttal a Veszprém Arénában várja a jó gyerekeket és felnőtteket december 3-án.

Az Illatos Advent programsorozat részeltes programja itt érhető el. 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. ma 17:47 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. ma 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. tegnap 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.