2022. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

„Egyre jobban érzem magam a kapuban”

2011. december 13. 22:34
Fazekas Nándor naplója a silkeborgi BL-, a Pécs elleni kupa- és a Füreden vívott bajnoki meccsről.

Nagyon fontos volt a klub számára a Silkeborg elleni BL-meccs, hiszen a Berlin elleni hazai pályán értékes pontokat veszítettünk. Tudtuk, hogy nem szabad hibáznunk, ugynis a csoport utolsó helyén álló együttest eddig mindenki legyőzte a hatosban. Kötelező volt a két pont begyűjtése, ezértnagy volt a teher az együttesen, de a társaság mindnet megtett annak érdekében, hogy ne forogjon veszélyben a győzelem sorsa. Nyerni tudtunk, így hét mérkőzés után tíz pontunk van, ami szép eredmény. Az azonban már most látszik, hogy nagyon nehéz tavasz, s három kőkemény ellenfél vár ránk.

A Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért az a Pécs várt ránk idegenben, amely együttest ebben az idényben már kétszer legyőztünk. Nagy megerőltetés nélkül léptünk tovább, az első perctől fogva uralva a mérkőzést. Számomra azért volt különösen fontos a találkozó, mert az Orosháza elleni bajnoki után másodszor léptem pályára kezdőként a sérülésem után. Mint ahogyan a korábbi naplókban is írtam: fontos, hogy visszaszerezzem az önbizalmamat a kapuban, s hogy visszajöjjenek a megszokott mozdulatok. Még nagyobb bennem a drukk a szokottnál, hiszen korábban sohasem történt velem ilyen sérülés. Ezek a meccsek azonban ideálisak arra, hogy elvégezzem azokat a mozgásokat, amiket a lábam enged, de a fejem még nem. Úgy érzem, hogy jól haladok ezen az úton, s egyre jobban érzem magam a kapuban.

Múlt szombaton Balatonfüreden játszottunk bajnokit. A tópartiak négybe vágynak, erejükről árulkodik, hogy a Pick Szegedet nagyon megszorongatták, Tatabányáról elhozták a két pontot, s legyőzték a Csurgót és a Gyöngyöst is. Tisztiában voltunk vele, hogy a Füred hazai pályán egy meglehetősen kemény és harcias együttes, a csapatom ennek szellemében is készült. Úgy vélem, hogy az első pertől fogva kellő profizmussal játszottunk, egy pillanatig sem éreztem, hogy veszélyben forogna a győzelmünk. Az első játékrészben jobban játszottunk, s elléptünk, a másodikban kicsit kiengedtünk, s közelebb zárkózott az ellenfél. Ekkor annyi indításgólt kaptunk, amennyit máskor hatvan perc alatt sem. Látszott, hogy a csapat egy nagyon nehéz idény végén jár.

Két forduló van még hátra a pontvadászat idei küzdelmeiből. Szerdán a Tatabányát fogadjuk. Nagyon oda kell figyelnünk ellenük, hiszen ők is a legjobb négy közé szeretnének jutni. Debre Viktor is úgy nyilatkozott, hogy a Veszprém az esélyesebb, de szeretnénk megráncigálni az oroszlán bajuszát. Biztos vagyok benne, hogy nem feltett kézzel fognak hozzánk érkezni.

A hétvégén pedig a Mezőkövesd látogat Veszprémbe, szeretnénk ellenük szépen búcsúzni az esztendőtől. Ezt követően pedig a szlovákiai Karácsony-kupára utazunk a válogatottal. Ez a torna nekem külön jó, hiszen – a bajnoki ellenfeleinket nem megbántva – erősebb mérkőzéseken edződhetek. Erre van most szükségem, hiszen szeretném magamat felépíteni, hogy januárra, az Európa-bajnokság kezdetére százötven százalékos állapotba kerüljek.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

További cikkek

Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
Hónapokig tartó tárgyalássorozat után szerdán hivatalossá, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata augusztus 30-án nagyszabású edzőmeccsen fogadja a német bajnok THW Kiel együttesét.
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Hivatalossá vált, hogy a 25 esztendős Borbély Ádám a férfi kézilabda NB I újoncánál, a Veszprémi KKFT-nél folytatja pályafutását.
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Több mint húszévnyi profi pályafutással a háta mögött, tizenegy magyar bajnoki címmel, kilenc Magyar Kupa-elsőséggel, BL-ezüstéremmel és EHF Kupa-győzelemmel a tarsolyában 43 évesen visszavonul Fazekas Nándor, kétszázharminchétszeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett kézilabdakapus.
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
A kedden kezdődött balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztivál utolsó napján, vasárnap Fazekas Nándor kézilabdázó Első számú második című portrékönyvét is bemutatják.