Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

VeszprémFest - jövőkép és dvd

2011. december 14. 8:08
A VeszprémFest szervezői a hatodik fesztiválfilmnek és a reményteljesen alakuló jövő évi programnak örülhettek támogatóikkal együtt tegnap a városháza Kossuth-termében.

– A Veszprémi Ünnepi Játékok több mint egy egyszerű fesztivál, város egyik jelképe, hasonlóan a völgyhídhoz, a kézilabdacsapathoz vagy a Kukkantóhoz. Ez az a rendezvényünk, melyet az egész országban ismernek. Bár még nem látjuk Veszprém következő évi költségvetését, de a nehézségek ellenére biztos, hogy a város támogatja a VeszprémFestet - mondta köszöntőjében Porga Gyula polgármester.

Mészáros Zoltán, a fesztivál igazgatója nagy örömmel mutatta be az idén július 29-én az Arénában rögzített filmet. Az immár hatodik fesztivál dvd-n a Concerto Budapest és az Amadinda, valamint Snétberger Ferenc koncertje, illetve a fellépőkkel készült interjú látható. A mozgóképes kiadvány Bárány László rendezői és Somody Zsuzsa produceri munkáját dicséri.

Végezetül megtudhattuk, jövőre is lesz VeszprémFest. Sőt, a szokásosnak mondható funky és világzenei művészek mellett igazi operaelőadásnak is örülhetnek a fesztivál rajongói, melynek hazai és nemzetközi fellépője is lesz.

A VeszprémFestet 2012-ben az olimpia miatt július 18-21. között rendezik meg.
 

Pethő Imre
Kovács Bálint
Melczer Zsolt
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. tegnap 17:47 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. tegnap 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. 2024. szeptember 26. 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.