Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Diákok játsszák el a Bibliát

2011. december 14. 8:15 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Veszprém megye 12 oktatási intézményéből összesen 150 középiskolás diák csatlakozott az Ádámok és Évák ünnepe című kezdeményezéshez.

A diákok a Biblia történeteit mutatják be a Veszprémi Petőfi Színházban 2012. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján.

A szolnoki színházból indult programhoz két éve csatlakozott a Veszprémi Petőfi Színház. Ennek eredményeként az elmúlt évadban Az ember tragédiáját láthatták a nézők diákok előadásában, az idei évadban a Biblia jeleneteiből születik produkció középiskolások közreműködésével. Idén Veszprémből, Balatonalmádiból, Pápáról és Várpalotáról jelentkeztek iskolák a rendezvényre.

– Öröm volt látni a fiatalokat, ahogy Madách Imre művét színpadra vitték, nagy élményt jelentett mindannyiunk számára az előadás. Most újból meghívtuk a diákságot egy igazán méltó, nagy feladatra, s örülünk, hogy megint együtt ünnepelhetünk velük – mondta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója az intézményben tegnap tartott sajtótájékoztatón.

A diákok szabadon választhatják meg, hogy milyen stílusban és felfogásban dolgozzák fel az általuk kiválasztott bibliai történetet. Az előadásban majdnem egyforma arányban szerepelnek az Ó - és Újszövetségből kiválasztott jelenetek. Mindezekből Pataki András, a Forrás Színház igazgató-rendezője állít színpadra egységes produkciót.

– A sokszínű, egyéni, rendkívül nyitott felfogás mellett a zene lesz az, amelynek segítségével egységet teremtünk a jelenetek között. A csoportok egy színpadi térben dolgozhatnak, nincs idő átdíszítésekre, ezért minimális díszletmozgást tudunk garantálni, a jelmezeket is szabadon készíthetik el maguknak a szereplők. Nagyon bízom abban, hogy érdekes, izgalmas, értékteremtő előadás születik, és láthatjuk azt, a diákság miként gondolkodik ma a Bibliáról felekezeti hovatartozás nélkül – hangsúlyozta Pataki András.

A produkció jeleneteit átkötő muzsikát a veszprémi Dohányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola szereplői játsszák. A zenét Vörös Boglárka zenetanár szerzi, az iskola csoportját Szabóné Becker Hajnalka vezeti majd. Mint mondta, örömmel vállalták, hogy egy izgalmas produkcióban vegyenek részt, diákok, tanárok együtt készülnek az előadásra. Az

Ádámok és Évák Ünnepe kezdeményezéshez a következő iskolák csatlakoztak:

Veszprém:
Ipari Szakközépiskola és Gimnázium
Padányi Bíró Márton Római Katolikus Gimnázium
Közgazdasági Szakközépiskola
Lovassy László Gimnázium
Medgyaszay István SZGKI
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola
Séf Szakképző Iskola
Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola
Kozmutza Flóra Iskola

Balatonalmádi:
Magyar - Angol Kéttannyelvű Gimnázium

Pápa:
Petőfi Sándor Gimnázium

Várpalota:
Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola
 

vehir.hu
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. tegnap 17:47 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. tegnap 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. 2024. szeptember 26. 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.