Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 17. Laura
Veszprém
19°C
2024. június 17. Laura
Veszprém
19°C

A gyerekek legbelső énje

2012. január 21. 23:53
A veszprémi Botev és a felsőörsi általános iskola művészeti csoportjainak alkotásiból nyílt kiállítás a Balaton Plazában.

Mosonyi Emese 2006 óta foglalkozik gyerekekkel, előbb Felsőörsön, majd a Botev iskolában indított művészeti csoportokat, melyben zömében alsó tagozatos diákok dolgoznak. Az általuk készített rajzok, festmények február 2-ig tekinthetők meg a Balaton Plazában.


Csík Richárd

– Ezek olyan alkotások, amelyek még nem tartalmaznak kiforrott stílust, a gyerekek legbelső énéből építkeznek – mondta érdeklődésünkre a kiállítást megnyitó Csík Richárd festőművész. – Már látszik, hogy vannak tehetséges fiatalok a művészeti körben, én is általános iskola utolsó éveiben döntöttem el, hogy a festészettel szeretnék foglalkozni – emlékezett vissza, majd hozzátette, a fiatalok később elkezdik utánozni a körülöttük lévő világot, de ha megőrzik egyéniségüket, sikeresek lehetnek ezen a pályán.

A művészeti kör vezetője fontosnak tartja az ismeret-, a készség- és a képességfejlesztést, az érzelmi gazdagítást, az esztétikai érzékenység alakítását, a képi emlékezet, a képzelet gazdagítását. Az alkotás jó lehetőséget nyújt gondolatok, érzések, elképzelések, tapasztalatok vizuális eszközökkel való megjelenítésére, a hovatartozás-tudat, valamint az empátia fejlesztésére – vallja Mosonyi Emese. Mindezt persze játékos formában kell elérni, hogy magát az alkotást is játékként éljék meg a gyerekek.


 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek
Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. tegnap 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 77 élmény egyetlen éjszaka alatt 77 élmény egyetlen éjszaka alatt Péntek délelőtt jelentették be a jövő hét szombati, Múzeumok Éjszakája programsorozat részleteit a Városházán. Néhány óra alatt olyan gazdag kulturális élményekben részesülhetünk, amire máskor egy teljes év sem lenne elegendő. 2024. június 14. 18:12 Hetedszer is megszervezik Juhannus-napot Hetedszer is megszervezik Juhannus-napot Június 22-én ismét megszervezi a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület a hagyományos Juhannus-napot a Kolostorok és Kertekben. Részletes program a cikkünkben. 2024. június 14. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.