Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A gyerekek legbelső énje

2012. január 21. 23:53
A veszprémi Botev és a felsőörsi általános iskola művészeti csoportjainak alkotásiból nyílt kiállítás a Balaton Plazában.

Mosonyi Emese 2006 óta foglalkozik gyerekekkel, előbb Felsőörsön, majd a Botev iskolában indított művészeti csoportokat, melyben zömében alsó tagozatos diákok dolgoznak. Az általuk készített rajzok, festmények február 2-ig tekinthetők meg a Balaton Plazában.


Csík Richárd

– Ezek olyan alkotások, amelyek még nem tartalmaznak kiforrott stílust, a gyerekek legbelső énéből építkeznek – mondta érdeklődésünkre a kiállítást megnyitó Csík Richárd festőművész. – Már látszik, hogy vannak tehetséges fiatalok a művészeti körben, én is általános iskola utolsó éveiben döntöttem el, hogy a festészettel szeretnék foglalkozni – emlékezett vissza, majd hozzátette, a fiatalok később elkezdik utánozni a körülöttük lévő világot, de ha megőrzik egyéniségüket, sikeresek lehetnek ezen a pályán.

A művészeti kör vezetője fontosnak tartja az ismeret-, a készség- és a képességfejlesztést, az érzelmi gazdagítást, az esztétikai érzékenység alakítását, a képi emlékezet, a képzelet gazdagítását. Az alkotás jó lehetőséget nyújt gondolatok, érzések, elképzelések, tapasztalatok vizuális eszközökkel való megjelenítésére, a hovatartozás-tudat, valamint az empátia fejlesztésére – vallja Mosonyi Emese. Mindezt persze játékos formában kell elérni, hogy magát az alkotást is játékként éljék meg a gyerekek.


 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.