Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A gyerekek legbelső énje

2012. január 21. 23:53
A veszprémi Botev és a felsőörsi általános iskola művészeti csoportjainak alkotásiból nyílt kiállítás a Balaton Plazában.

Mosonyi Emese 2006 óta foglalkozik gyerekekkel, előbb Felsőörsön, majd a Botev iskolában indított művészeti csoportokat, melyben zömében alsó tagozatos diákok dolgoznak. Az általuk készített rajzok, festmények február 2-ig tekinthetők meg a Balaton Plazában.


Csík Richárd

– Ezek olyan alkotások, amelyek még nem tartalmaznak kiforrott stílust, a gyerekek legbelső énéből építkeznek – mondta érdeklődésünkre a kiállítást megnyitó Csík Richárd festőművész. – Már látszik, hogy vannak tehetséges fiatalok a művészeti körben, én is általános iskola utolsó éveiben döntöttem el, hogy a festészettel szeretnék foglalkozni – emlékezett vissza, majd hozzátette, a fiatalok később elkezdik utánozni a körülöttük lévő világot, de ha megőrzik egyéniségüket, sikeresek lehetnek ezen a pályán.

A művészeti kör vezetője fontosnak tartja az ismeret-, a készség- és a képességfejlesztést, az érzelmi gazdagítást, az esztétikai érzékenység alakítását, a képi emlékezet, a képzelet gazdagítását. Az alkotás jó lehetőséget nyújt gondolatok, érzések, elképzelések, tapasztalatok vizuális eszközökkel való megjelenítésére, a hovatartozás-tudat, valamint az empátia fejlesztésére – vallja Mosonyi Emese. Mindezt persze játékos formában kell elérni, hogy magát az alkotást is játékként éljék meg a gyerekek.


 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek
Kik ezek a színes egyéniségek Veszprém utcáin? Kik ezek a színes egyéniségek Veszprém utcáin? Pár napja több életnagyságú emberi szobor jelent meg Veszprém belvárosának különböző helyszínein. Mindegyikük egy kultikus veszprémi polgárt ábrázol, de van egy érdekes csavar a történetben. Cikkünkben eláruljuk, hogy kik is ők valójában, miért kerültek ki az utcára, miért pont ilyen színben, és miért pont ezekre a helyekre. tegnap 22:10 Közösségi terek, kivilágított Királynék Városa - Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztésének keretében Közösségi terek, kivilágított Királynék Városa - Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztésének keretében Veszprém Megyei Jogú város Önkormányzata, mint projektgazda sikeresen valósította meg „Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztése” című projektjét, 2,382 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében.   tegnap 22:15 Neked melyik a kedvenc veszprémi könnyűzenei formációd? Neked melyik a kedvenc veszprémi könnyűzenei formációd? Facebook-on várjuk kommentben a szavazatokat és mi megkeressük a legnépszerűbb előadót, hogy exkluzívinterjút készítsünk vele a zene világnapja alkalmából. tegnap 11:05 Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás gasztro Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás A Balaton Wine & Gourmet fesztivál olyan, mint az ország tortája: nem mindenkinek való, mégis mindenki akar belőle magának egy szeletet. Második éve próbál összecsiszolódni a rendezvénysorozat a veszprémiekkel, és úgy tűnik kezdjük megszokni az ízét. tegnap 10:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.