2022. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

Újult erővel a szlovénok ellen

2012. január 24. 11:19
Fazekas Nándor második blogja Újvidékről, a szerbiai kézilabda Európa-bajnokságról. A téma az Izland elleni vereség, a hétfői pihenőnap és a Szlovénia elleni létfontosságú találkozó.

Ahogy az előző naplómban is írtam, csodálatosan zárta a csoportkört a csapat. Nagyon nehéz meccseken voltunk túl. Úgy vélem, hogy alaposan felkészültünk Izlandból is, de ez nem a mi napunk volt…

Simán kikaptunk az északi csapattól. Sajnos esélyünk sem volt nyerni, hiszen ellenfelünk végig kézben tartotta a meccset. Ez a brusztolós, kemény játék nem feküdt nekünk sem védekezésben sem támadásban. Persze tisztában voltunk azzal, hogy ők a sportág közvetlen élvonalába tartoznak. Ezt legutóbb a svédországi vb-n is bizonyították ellenünk.

A Mester úgy fogalmazott, hogy most jött ki rajtunk az a nagy stressz és fáradtság, ami az első körben felgyülemlett bennünk. Én mindenesetre remélem, hogy jókor jött ez a pofon. Nagyon fájó mindenkinek a vereség, azonban próbálunk előretekinteni. Izland ugyanis pont nélkül érkezett a középdöntőbe, s ha megfelelő eredményeket érünk el a hátralévő középdöntős meccseinken, akkor nem tudnak megelőzni bennünket.

A szlovének ellen is óriási csatára számítok. A legutóbbi párharcunk során is csak nagyon picin múlott, hogy mi léptünk tovább. A mostani találkozó is igazi ki-ki meccs lesz, ahol bármilyen eredmény születhet. Remélem, hogy a legjobb tudásunkat fogjuk nyújtani, s hogy az a szerencse is visszapártol hozzánk, ami az első körben velünk volt, de Izland ellen már nem. Ezen a találkozón ugyanis rengeteg kapufát lőttünk, ami kifelé, az ellenfél kezébe pattant, majd sok indításgólt kaptunk ilyen helyzetekből.

Hétfőn pihenőnapot tartottunk. Kicsit tovább alhattunk, ami nagyin jól esett, mert a meccsek után sokáig nem tudunk elaludni. Nem videóztunk, nem kézilabdáztunk, viszont együtt töltöttük a napot és sokat beszéltünk a szlovének elleni meccsről. Este pedig a megszokott menetrendtől eltérően közösen kikapcsolódtunk: Krivokapics Milorad elvitt minket egy jó pizzériába, ami nagyon jó csapatösszetartásnak bizonyult.

Megpróbáltunk kiszakadni a megszokott a környezetből és egy picit más ritmusba átállni, hiszen eddig mindig ugyanaz volt a napi rutin (beleértve a foglalkozásokat és az étkezéseket is). Most azonban „kitörtünk” ebből és remek hangulatban töltöttük az estét. Szlovénia ellen így „tiszta lappal” és új reményekkel szállunk harcba. Most ez a legfontosabb meccsünk, hogy megmaradjanak reményeink a folytatásra. Úgy érzem, sikerült magunkat kipihenni, így újult erővel tudunk nekiesni szlovénoknak.

Fazekas Nándor – Újvidék (Szerbia)

vehir.hu
Melczer Zsolt

További cikkek

Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
Hónapokig tartó tárgyalássorozat után szerdán hivatalossá, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata augusztus 30-án nagyszabású edzőmeccsen fogadja a német bajnok THW Kiel együttesét.
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Hivatalossá vált, hogy a 25 esztendős Borbély Ádám a férfi kézilabda NB I újoncánál, a Veszprémi KKFT-nél folytatja pályafutását.
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Több mint húszévnyi profi pályafutással a háta mögött, tizenegy magyar bajnoki címmel, kilenc Magyar Kupa-elsőséggel, BL-ezüstéremmel és EHF Kupa-győzelemmel a tarsolyában 43 évesen visszavonul Fazekas Nándor, kétszázharminchétszeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett kézilabdakapus.
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
A kedden kezdődött balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztivál utolsó napján, vasárnap Fazekas Nándor kézilabdázó Első számú második című portrékönyvét is bemutatják.