Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ákos a Sziget nulladik napján

2012. március 6. 17:39
Egy év koncertszünet után Ákos egy teljesen megújult, "szintirock" produkcióval tér vissza.

Legújabb dalait és legnagyobb régi slágereit komoly látványtechnika kíséretében felvonultató új produkcióval lép fel Ákos az idei VOLT Fesztiválon, a jubileumi Sziget nulladik napján pedig egy bővebb repertoárt kínáló, egész estés önálló koncerttel várja a rajongókat - közölte Vető Viktória sajtófőnök kedden az MTI-vel.

Mint írta, egy év koncertszünet után Ákos egy teljesen megújult, "szintirock" produkcióval tér vissza, amely az idei nyáron mindössze három alkalommal áll színpadra, először a 20. VOLT Fesztiválon június végén.

A nagyszabású elektronikus projekt az új dalok mellett a legizgalmasabb Ákos- és Bonanza Banzai-szerzeményeket vonultatja fel teljesen megújult formában. "Az új projekt elektronikus, szintis hangvétele remek játéklehetőség: egyszerre nosztalgikus, brutális és vicces" - idézte Ákost a közlemény.

Az énekes-dalszerző emlékeztetett arra, hogy a hazai fesztiválok közül elsőként a VOLT-on lépett színpadra 2004-ben. "Szinte már hazajárok ide, a közönség mindig nagy szeretettel fogadott. Volt olyan műsorunk, amellyel két egymást követő évben is felléptünk Sopronban. Nem véletlen, hogy 2012-ben éppen a VOLT Fesztiválon mutatkozik be az új produkciónk".

Ákos a Szigeten azonban első alkalommal lép színpadra önálló produkcióval. Bár az első magyar dal napján már játszott a fesztiválon, önálló előadása még nem volt, így izgalmas kihívásnak tekinti 24 év koncertezés után a Sziget nulladik napján egy nagyszabású előadással debütálni a fesztivál nagyszínpadán. "A nyáron ez lesz a leglátványosabb, leghosszabb koncertünk, nagyon készülünk erre a produkcióra" - mondta Ákos, aki egyelőre nem árult el többet erről a koncertről.

A harmadik nyári Ákos-koncert időpontját csak később jelentik be, de az már biztos, hogy április 12-én mutatják be a készülő album első új dalát és az ahhoz készült klipet is. Az elektronikus produkcióhoz Ákos kísérőzenekara is átalakul: két évtized után újra trióban láthatja zenélni a közönség, ezúttal Lepés Gábor szintetizátoros és Bánfalvi Sándor dobos kíséretében.

Mint a közleményben felidézik, Ákos a Bonanza Banzai kultzenekar alapító-frontembereként szerzett hírnevet, és a csapat feloszlását megelőzően indult szólópályafutása is sikertörténet lett. Nevéhez rekordszámú arany- és platinalemez, rengeteg szakmai- és közönségdíj, számos teltházas arénakoncert és népszerű slágerek fűződnek. Eddigi pályafutása során koncertezett szintetizátorkísérettel, rockzenekarral és vonósokkal is, játszott sportcsarnokokban és színházi körülmények között egyaránt. Legutóbb tavaly májusban a Papp László Budapest Sportarénát töltötte meg A katona imája című műsorával.
 

vehir.hu
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. tegnap 17:47 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. tegnap 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. 2024. szeptember 26. 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.