Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Várakozások felett teljesítettek

2012. március 11. 22:25
Az előzetes várakozásokat felülmúlva közel 1100 fellépője volt az első Connector Táncfesztiválnak szombaton.

68 csapat összesen 240 koreográfiát mutatott be az I. Connector Táncfesztivál alkalmával szombaton az egyetemi stadionban. A közel 1100 fellépőt az öt főszervezőn kívül 30 önkéntes, barát irányította.

– A fellépők kategóriájuknak, korosztályuknak megfelelően folyamatosan cserélődve, az eredetileg kiadott rajtlista alapján érkeztek a csarnokba – mondták el érdeklődésünkre a szervezők, de így is egyszerre több százan voltak a helyszínen, nézték a fellépéseket, vagy éppen izgultak a verseny miatt. A produkciókat tízfős, szakmailag elismert zsűri bírálta el, akik nem voltak könnyű helyzetben, reggel 9 órától késő estig folyamatosan érkeztek az egyéni produkciók, csoportos bemutatók.

– Szeretünk a tánccal foglalkozni, rengeteg versenyen részt vettünk már, belső kényszert éreztünk, hogy mi is létrehozzunk egyet, s a megszerzett tapasztalatokat felhasználva hozzunk össze egy jó versenyt, ami egy majdani szövetség alapját képezi – árulta el a táncfesztivál apropóját Rompos Bernadett.

– Számos modern versennyel találkozhatnak a táncosok, de senki sem nyit az amatőrök, vagy éppen az általános iskolás csoportok felé, valamint egyebek mellett a hastáncosok is csak ritkán tudják összemérni tudásukat, az első Connector Táncfesztivál alkalmával megtehették – teszi hozzá Erdélyi Katalin a szervezők véleményét tolmácsolva, megjegyezve, a terv az volt, hogy mindenkit azon a képzési szinten, stílusban, korosztályban értékeljenek, ahova való. Ez sikerült is, hiszen mindenki elégedetten távozott a helyszínről.

A rendezvény fővédnöke, Némedi Lajos alpolgármester a megnyitó alkalmával úgy fogalmazott, a tánc az emberi kultúra, az érzelmek egyik legősibb kifejezési formája, hasonlóan mint a vers, vagy éppen a zene, vagy bármilyen képzőművészeti alkotás. – Nagyon bízom benne, hogy folytatása is lesz a táncfesztiválnak – tette hozzá az alpolgármester. A rendezvény védnöke, Halmay György, az oktatási, ifjúsági és sport bizottság elnöke volt.

A verseny folyamán összesen 66 kategóriában osztottak díjat. Gyerek és junior korosztályban a budapesti Rave Dance SE ért el kimagasló pontokat, felnőtt korosztályban pedig a pápai Rebel-lion és a várpalotai DSE Unió növendékei kapták a legmagasabb pontokat. A versenyen a legtöbb pontot az Anakonda RRC profi kategóriában induló duója kapta. Veszprémi csapatok is szép eredményeket értek el: az Anakonda RRC, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, az Ezüsthold Hastánccsoport, a Freedance Táncsoport és a Shanaz és a Tűzliliomok összesen 25 koreográfiát neveztek, ebből 19 végzett dobogós helyen, amiből 8 a dobogó legmagasabb fokára állhatott. A vándorkupát a százhalombattai SZTC Táncszakosztály vihette haza.

A részletes eredmények hamarosan elérhető a rendezvény hivatalos honlapján
 

Cseh Zoltán
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. tegnap 17:47 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. tegnap 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. 2024. szeptember 26. 13:23 A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún A Veszprémi Érsekség programkavalkádja a Szent Mihály-napi búcsún Az idei program a papsokai romoknál kezdődik, majd egy tudományos konferenciával és fotókiállítással folytatódik az ünnepi hétvége előtt. 2024. szeptember 25. 17:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.