Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C

Vérükben van az atlétika

2012. március 18. 12:34
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC hosszútávfutó testvérpárja, Tóth Áron és Lili is nagy tehetsége korosztályának.

A 18 esztendős Tóth Áron tizenkét esztendeje dolgozik Tóthné Stupián Anikó és Németh Eszter edzővel. Az elmúlt években számos magyar bajnoki címet, dobogós helyezést ért el a VEDAC színeiben.


Tóth Áron

Az elsőéves junior sportoló 2011 júliusában a franciaországi Lille-ben rendezett ifjúsági világbajnokságon képviselte Magyarországot, majd ezt követően a törökországi Trabzonban az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) magyar válogatottként 6. helyezést ért el a kiemelkedően erős mezőnyben.

Ezen a két versenyen, illetve az őszi válogatókon elért eredményei alapján a Magyar Atlétikai Szövetség ifjúsági korúként beválogatta abba a junior válogatottba, amely hazánkat képviselte 2011 decemberében a szlovéniai Velenjében rendezett mezei Európa-bajnokságon. Áron itt legfiatalabbként a legjobb eredményt érte el.

A veszprémi Ipari Szakközépiskola és Gimnázium informatika szakos tanulója, többszörös diákolimpiai bajnoka 2012-ben két jelentős világversenyre készül: a júliusi barcelonai junior világbajnokságra, valamint a decemberi szentendrei mezei futó Európa-bajnokságra. Sikeres felkészülése esetén mindkét megmérettetésen nagy esélye van az indulásra.


Áron három évvel fiatalabb húga, Lili hatéves kora óta dolgozik együtt Németh Eszter és Tóthné Stupián Anikó edzőkkel. Az elmúlt években magyar bajnoki címeket, dobogós helyezéseket ért el a VEDAC színeiben. Az utolsó éves serdülő sportolót bátyjához hasonlóan a szakma nagy tehetségként tartja számon.


Tóth Lili

A többszörös diákolimpiai dobogós helyezett sportolót 2011 nyarán ptx (légmell) rendellenességgel megműtötték, ami több hónapra visszavetette az edzésben, azonban nagy akaraterejével és szorgalmával az év végére visszanyerte korábbi formáját, edzettségét, és a mezei országos bajnokságon bajnoki címhez segítette veszprémi klubját.

Az idei évben cél az országos bajnokságokon való minél jobb helyezések megszerzése, valamint a serdülő, majd ennek folytatásaként jövőre az ifjúsági válogatottság elérése.

Lili a veszprémi Dózsa György Általános Iskola 8. osztályos tanulója, a jövő tanévtől pedig az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium gimnáziumi tagozatán szeretne továbbtanulni.

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi is rajthoz áll a mezeifutó Eb-n atlétika Két veszprémi is rajthoz áll a mezeifutó Eb-n A kilenc tagú magyar csapatban két veszprémi kiválóság, Kovács Ferenc Soma és Szögi István is rajthoz áll vasárnap Brüsszelben a mezeifutó Európa-bajnokságon. 2023. december 7. 13:39 Három bajnoki címet szerzett az SVSE Három bajnoki címet szerzett az SVSE A veszprémi Sportolj Velünk SE három bajnoki címet zsebelt be a mezei futó liga elmúlt hétvégi, utolsó fordulójában. A Szombathelyen rendezett versenyen U14-es kategóriában Kingl Marcell László, az U16-osoknál Szirbek Titus, az U18-asoknál pedig Derdák Sára állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 2023. november 29. 20:31 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket SVSE A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket Hiába a hideg, szeles, esős idő, a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétáit ez még inkább motiválta a mezei liga legutóbbi versenyén, ahol három bajnoki cím született: Nyemcsok Belián (U8), Schindler Dóra (U10) és Polgár Soma (U12) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. 2023. november 14. 12:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.