Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
15°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
15°C

Láng és az RC nyerte a Balaton Regatta első fordulóját / Jön az EB, a helyszín Balatonfüred

2008. szeptember 2. 11:36
A hétvégén Balatonfüreden rendezték meg az idei szezonzáró nagy vitorlásversenyt, a Balaton Regattát. A több mint 500 résztvevő célja volt a győzelem mellett, hogy népszerűsítse a környezettudatos gondolkozást. Szombaton kiváló szélben 99 hajó állt rajthoz.

A hétvégén Balatonfüreden rendezték meg az idei szezonzáró nagy vitorlásversenyt, a Balaton Regattát. A több mint 500 résztvevő célja volt a győzelem mellett, hogy népszerűsítse a környezettudatos gondolkozást. Szombaton kiváló 99 hajó állt rajthoz.

A reggeli rajtot követően az első szakaszt háromnegyedes szélben, kreuzolva tette meg a mezőny, majd a Tihany melletti Sajkodi-öbölbe kihelyezett bóját kerülték meg. A szél kissé alább hagyott, így az akali öböl irányába már lassabban haladt a mezőny.  Akalinál fordultak Földvár felé, ahol az utolsó szakaszon a bátrabbak spinakkerrel értek célba.


 

Az RC44, fedélzeten az AC Sailing Team

Ahogy azt már a verseny előtt megjósoltuk, látván az RC-44 képességeit, végig Láng Róbert és csapata az AC Sailing Team járt az élen. Csaknem négy perccel értek hamarabb célba, mint a második helyezettre, a Kacorra. A bronzérmet az Irokéz csapata vihette haza. A záró fordulóra egy hónap múlva Balatonszemesen kerül sor, ahol lezárják az idei hajós évadot.


 

Láng Róbert, a csodahajó tulajdonosa, csapatkapitány

Eredmények:

 

  1. RC44, 1:43:35, Láng Róbert, Balatonfüred
  2. Kacor, 1:47:3, Gosztonyi András, Balatonföldvár
  3. Irokéz, 1:52:59, Pajor Zsolt, Ábrahámhegy
  4. Magic Dragon, 1:53:42, Baka Attila, Balatonföldvár
  5. West Port, 1:59:43, Bednár Tibor, Balatonszemes

 

A Kékszalag után a sportág másik legnevesebb versenyét, az Vitorlás Európa Bajnokságot is Balatonfüred rendezheti. Hat országból 14 egység jelezte részvételét a szeptember 19 és 26 közötti kontinensviadalon. A bajnokságot a Magyar J24 Osztályszövetség, a balatonfüredi Yacht Club és a Magyar Vitorlás Szövetség szervezi. A hajók a füredi mólóról startolnak majd az első napon, itt tartják majd a nyitó és záróünnepséget is. A szervezők szerint a tengeren túlról is érkezhetnek versenyzők, az már biztos, hogy megméretteti magát a háromszoros Európa-bajnok angol egység. Hazánkat többek közt a nyolcszoros Kékszalag győztes Litkey Farkas képviseli, jó eséllyel. A szervezők nem titkolt célja, hogy olyan versenyző csapatokat is a Balatonhoz hívjanak, akik utoljára a kilencvenes évek előtt jártak nálunk.

Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.