Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Veszprémben is kivirágzott a kaktusz

2008. április 14. 21:22
Barillet - Grédy vígjátékát, a Kaktusz virágát 1964-ben mutatták be először nagy sikerrel a Bouffes-Parisiens színházban. Azóta ez a pikáns, kissé pajzán, kacagtató darab bejárta Európa színpadait. A Pannon Várszínháztól megszokott stílushoz jól illeszkedik ez az olykor már burleszkbe hajló komédia. A színészek ismételten bizonyították professzionális ének- és tánctudásukat.
Célravezető-e a hazugság? Megmenthet-e bennünket valamitől, amit szeretnénk elkerülni és nem eshetünk-e mégis saját csapdánkba? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a helyzet- és jellemkomikumban bővelkedő szerelmi történet. Julien (Koscsisák András) a facér, hedonista fogorvos kerüli a kötöttségeket, szinte retteg attól, hogy egy házasulni vágyó nő hálójába kerül. Minden lánynak azt mondja, hogy elkötelezett, nős ember, három gyermek édesapja. Igen ám, de mi van akkor, ha fordul a kocka? Hogyan keveredhet ki saját hazugságaiból?



Antónia (Hatás Andrea) igazi belevaló, emancipált nő, akibe Julien menthetetlenül belehabarodik - legalábbis sokáig szentül meg van győződve érzelmei valós voltáról. Keríteni kell hát egy feleséget, aki ugyan ki más is lehetne, mint a doktor úr életét, mindennapi ügyeit kézben tartó, gondos asszisztensnő, Stephanie (Kovács Ágnes Magdolna). Kovács Ági a legapróbb mozdulataival is sugallja gyengéd érzelmeit, tökéletesen vegyíti a kemény, megbántott és gondoskodó, szerető nő képét. A színpadon ő maga a NŐ, csupa nagybetűvel.Törékeny, nőies, elegáns, ugyanakkor mégis határozott, erős jellem.



És a hazugságoknak nincs vége, játék színlelés, eljátszott szerepek ... a történet megállíthatatlanul hömpölyög tovább, míg végül minden a helyére kerül. Mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő társat. A színes, mozgalmas díszlet már önmagában pezsgővé teszi az előadást. Szenes Iván zenéje hallatán a néző néha úgy érzi, kedve lenne együtt ropni a táncot a színészekkel. Koscsisák András ismételten brillírozik. Megjelenik a színpadon az igazi szívtelen nőcsábász, az esetlen, csapdában vergődő férfi, az önfeledt gyerek, majd a megfontolt, határozott, felnőtt ember is. Igazából mindegyik szerep jól áll neki, szerethető figurát mutat.



Kovács Ágnes Magdolna megtalálta a megfelelő hangot, érett alakítást láthatunk tőle. Nem véletlen, hogy ezért a szeperért ítélték meg neki a "színész I" minősítést, mely egyenértékű a színművész diplomával. Hatás Andrea olykor még kissé igaztalanul túljátssza szerepét, énektudása viszont vitathatatlan.
A Pannon Várszínház előadása kellemes szórakozást ígér. 
Füssy Angéla
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37 Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Ecce homo - ilyen volt a virágvasárnapi passió Veszprémben Egy passiójátékon a néző sohasem tud úgy részt venni, mintha egy egyszerű színházlátogató lenne, aki csupán a színészi játékra alapozva engedi, hogy magával ragadja a történet. Ilyenkor az ember valóban be akar futni a játéktérre, félrelökni a római katonákat, szétvágni a farizeusok közt és megmenteni Jézust. De aztán mégsem teszi, ahogy kétezer évvel ezelőtt Júdeában sem tette senki. Csak sodródik a tömeggel, miközben kezdi megérteni az ünnep igazi üzenetét. Ahogy az Veszprémben is történt virágvasárnap délután. 2024. március 25. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.