Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Víz, napfény, sör és a rock ’n roll

2012. április 1. 19:34 // Forrás: Buza Sándor
Június 6-10-ig Alsóörsön rendezik meg 13. Harley-Davidson motoros fesztivált. Interjú a rendezvény szülőatyjával, Dobai Attilával.

– Idén lesz a 13. Harley Davidson Open Road Fest. Nem tartotok a tizenhármas számtól?

– Nem, sőt! Ha úgy tetszik ez is egy kihívás. Ha Amerikában lennénk, biztosan átugranánk ezt a számot, de mi úgy gondoljuk, hogy egy igazi szerencse-hét vár arra, aki június elején (6-10) eljön hozzánk. Dupla erővel és energiával készülünk!

– Hogy kezdődött a történet?

– Könnyű kiszámolni, hogy 1999-ben volt az első. Mindenképpen szerettünk volna egy olyan motoros ünnepet megszervezni, aminek a Harley-Davidson motor és az a köré font/kialakult szellemiség van a középpontjában. Azon az első éven pár százan lehettünk, de nagyon jó, bulis napokat töltöttünk együtt. Már akkor láttuk, hogy van létjogosultsága Magyarországon is egy olyan motoros találkozónak, ahol mi, a HD vagyunk a vendéglátók. Aztán, egy évre rá ismét találkoztunk, aztán egy évre rá ismét…

– Miben változott a rendezvény, az elmúlt időszak alatt?

– Sok mindenben. Sokat tanultunk az elmúlt évek alatt, és ezeket a tapasztalatokat megpróbáljuk mindig kamatoztatni a következő években. Nagyobbak lettünk. Napokban, eseményekben, látogatói számban is. Ma már egy ilyen volumenű fesztivál létrehozásához nagy erőket kell megmozgatnunk. Mondhatom azt, hogy felnőttünk a feladathoz, hiszen ha csak a zenei programokra gondolok, akkor elmondhatom, hogy álljuk a versenyt más zenei fesztiválokkal is! Ráadásul itt még csodálatos motorok és motorosok is vannak! Célunk, hogy Közép-Kelet-Európa meghatározó motoros fesztiválja legyünk, és Alsóörs fontos találkozó pontja legyen a hazai és a „nyugati” vendégeinken túl a lengyel, cseh, szlovák, szlovén, román, horvát motorosoknak is.
És még egy fontos dolog! Bár ez az évek során nem változott. Az állandó! Fontos küldetésünk az a charity-program, aminek keretén belül minden évben megvendégeljük a hátrányos helyzetű gyerekeket. Idén a Bátor tábor lakói lesznek a vendégeink.

– Miért pont Alsóörs?

– Mert június elején, a balatoni szezonnyitó idején, ahol a víz, a napfény, sör és a rock ’n roll együtt áll, ez a legideálisabb helyszín. Minden adott egy helyen ahhoz, hogy akik ezeket az „elemeket” szeretik, jól érezhessék magukat.

– Az igazán színes és gazdag zenei programon túl mit kap még, aki nyeregbe pattan?

– Aki nyeregbe pattan, és eljön, az kap öt programokkal, eseményekkel telezsúfolt fantasztikus napot. Aki már ott van, és úgy pattan nyeregbe, az pl. megismerheti a vezetett túrák vagy a poker run során a Balaton környékének legszebb tájait. 2012 az olimpia éve. Megrendezzük a HD chapterek és a motoros klubok olimpiáját. Na, nem távolt kell ugrani. Ügyesség és virtus a jelszó! Mutasd meg, hogy a te motoros csapatod a legjobb! Az öt nap alatt folyamatos tesztvezetéseken lehet kipróbálni a legújabb Harley-Davidson modelleket. S mint minden évben, most sem szabad kihagyni a parádét, a felvonulást, ahol demonstráljuk az egyik nagy szerelmünket, a motorozást!

– Egy ilyen rendezvényen elvarázsolt fazonok is előkerülnek. Mi volt a legmegdöbbentőbb, vagy leghumorosabb eset, amivel találkoztál?

– Sok-sok különleges élményben volt részem az elmúlt tizenhárom év alatt. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy két évvel ezelőtt ellátogatott a fesztiválra Jane Davidson, a Davidson család krónikása, vagy az az eset például, amikor egy osztrák motoros pár azzal keresett meg minket, hogy szeretnének a fesztiválon összeházasodni. Megszerveztük, hogy a kért időpontra megérkezzen az alsóörsi anyakönyvvezető személyében a „tábori pap”, és egy igazán különleges ceremónia részesei lehettek a fesztiválozók. Egyébként nálunk minden fesztiválozó „jó arc”!

– Idei fellépők? Kik húzzák a talpalávalót?

– Több külföldi és hazai sztárzenekar képviseli a rockot és a rock ’n rollt. A 70-es évek két emblematikus zenekara, a Sweet és a Nazareth lép föl a nagyszínpadon, de ma már az Edda, a Tankcsapda, Deák Bill, vagy a Magna Cum Laude nélkül elképzelhetetlen az alsóörsi buli. Fontos feladatunknak tartjuk, hogy az Open Road Band verseny keretében az utánpótlás is megmutassa magát. A környező országokból is meghívtunk egy-egy fellépőt, hiszen – azt gondolom, hogy – „gondos vendéglátó” üzenete van annak, hogy pl. a szlovák motoros a Konflikt koncerten „hazai pályán” érezze magát.

További információk:
www.openroadfest.hu
www.hogrally.hu

vehir.hu
Melczer Zsolt
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. 2024. szeptember 27. 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. 2024. szeptember 26. 13:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.