Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Búcsúzik a Pannon Várszínház

2012. április 3. 10:56
Búcsúzik az egykori SÉD Filmszínház épületétől a Pannon Várszínház, ebből az alkalomból több sikerdarabot is újra színpadra állítanak.


Vándorfi László

Hamarosan megkezdődik az egykori moziépület felújítása, a Pannon Várszínház társulata erre az időre a Városi Művelődési Központba költözik – tájékoztatott sajtótájékoztató keretében kedden délelőtt Vándorfi László igazgató. Mint mondta, méltóképpen szeretnének búcsúzni attól az épülettől, amely évekig otthont adott számukra, a „Séd-búcsúztató” előadássorozat részeként nyolc, korábban nagy sikert aratott előadást nézhetnek meg a nézők április második felében.

 – 2001-ben alakult a társulat, három évadot a Csermák Antal zeneiskola termében töltöttünk, de 2004 nyarára végképp kinőttük a helyet. Akkor már három éve használaton kívül volt az egykori SÉD mozi épülete, ami romhalmazzá változott, több helyen ömlött be a víz, fűtés nem volt, szemét és penész jellemezte a látványt – emlékezett vissza Vándorfi László. A jelentős összefogásnak és segítségnek köszönhetően néhány hét alatt használhatóvá tették az egykor szebb időket megélt épületet, s azóta már teljesen belakták a teret.

A belvárosi rekonstrukció részeként megépülő Hangvilla új, kulturált környezetet biztosít majd a Pannon Várszínház számára, a munkálatok idejére székhelyüket áthelyezik a Városi Művelődési Központba, ahol a tervek szerint öt bemutatót tartanak majd a következő évadban. A VMK épülete lesz a május 22-én kezdődő Tánc fesztiválja központi helye is – hangzott el a sajtótájékoztatón, majd az igazgató vezetésével – még egyszer utoljára – bejárást tartottak az épületben.
 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. tegnap 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. ma 14:26 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. tegnap 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. 2024. szeptember 26. 13:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.