Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kulisszák mögött

2012. április 6. 8:36
Az ötven éves Veszprémi Petőfi Színház kissé titokzatos és rejtelmes életébe kalauzolja el az olvasót a Veszprém Portré internetes magazin legújabb száma.


dr. Mihalovics Péter

Az időszakos kiadvány legfontosabb tartalmának a művészetet nevezte meg köszöntőjében dr. Mihalovics Péter önkormányzati képviselő a csütörtök délutáni bemutató alkalmával a Petőfi Színházban. Kiemelte, ez a kiadvány a „netpolgároknak” szól, akiknek többsége fiatal, így a lap hozzájárul az ifjú generáció művelődéséhez, fejlődéséhez. – A Veszprém Portré sokat tud tenni azért, hogy a mai kor vívmányait kihasználva a fiatalok szellemi, lelki fejlődése megvalósuljon – emelte ki Mihalovics Péter.


Oberfrank Pál

Oberfrank Pál színházigazgató mindenek előtt megköszönte, hogy a színházat választotta központi témájául a kiadvány tavaszi száma, majd kissé borúsan, a fenntartónak üzenve folytatta gondolatát. – Remélem, a Veszprém Portré legújabb száma is felhívja a döntéshozók figyelmét arra, hogy a színház nem egy könnyű területe a kultúrának. Nem csak szóban és verbálisan illik hangsúlyozni a színház fontosságát, s nem elég a pénzügyi segítség, össze kell fogni működése érdekében – húzta alá az igazgató. – „Karikába hajlunk”, hogy megtartsuk az elvárt színvonalat – folytatta gondolatát, hozzátéve, óvni, félteni kell az intézményt, hiszen óriási értékről van szó, amit nagy felelősség életben tartani. – Nem szabad akadályokat gördíteni elé – zárta gondolatát Oberfrank Pál.


Pethő Imre

Veszprém legnagyobb kulturális műhelyét mutatja be a Veszprém Portré harmadik száma – ismertette a kiadványt Pethő Imre főszerkesztő. – Egyre minőségibb és jobb előadásokat láthatunk a színházban, illetve most ünnepli ötvenedik évfordulóját az állandó társulat – nevezte meg ennek apropóját. Kiemelte, olyan portfólió valósult meg, amely a színház, illetve Veszprém arculatát is erősíti, amit bárhol, bárki meg tud nézni. Úgy fogalmazott, a színház ugyan nyitottnak tűnik, meglehetősen zárt világról beszélhetünk. – Nagy gyötrelem és fájdalom, hirtelen jött szenvedélyek vannak egy-egy előadás mögött. Ezt úgy igyekeztük bemutatni, hogy megmutatkozzon az igazi munka, és a szépség is előtérbe kerüljön – mondta Pethő Imre majd részleteiben mutatta be az új kiadványt, amely a színész nagy interjúk mellett betekintést enged a kulisszák mögé fizikai és lelki értelemben egyaránt.


www.vportre.hu

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. tegnap 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. ma 14:26 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. tegnap 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. 2024. szeptember 26. 13:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.