Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
20°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
20°C

Orbán Éva Pekingről...

2008. szeptember 4. 18:07
Orbán Éva a megyeszékhely egyetlen olimpiai résztvevőjeként 65,41 méteres eredményt ért el a kalapácsvetés selejtezőjében, így - egyéni csúcsától elmaradva - nem jutott a szám tizenkettes döntőjébe. A játékokról hazaérkezve a pekingi versenyzéséről, s a jövőbeli terveiről faggattuk a VEDAC dobóatlétáját.

- Miként értékeled a pekingi teljesítményedet? Az előzetes várakozásaidhoz képest kudarcként éled meg, hogy lemaradtál a döntőről?

- Kudarcként nem élem meg, viszont nem vagyok elégedett egyáltalán az eredményemmel, mert nem dobtam jól. Jó állapotban voltam, s mégsem jött ki az az eredmény, amit tudtam volna, tehát mindenféleképpen negatívum, amit kint elértem.

 - Jó pár nappal a verseny után miben látod a „visszafogottabb” teljesítményed okát? Mit tennél másként, ha visszaforgathatnánk az idő kerekét?

- Nem tudom igazából, mert a bemelegítés nagyon jó lett. Lehet, hogy túlpörögtem magam. Sajnos volt egy sérülésem, amiről azt gondoltam, hogy nem fog hátráltatni, de így utólag azt gondolom, hogy lehet, hogy befolyásolta az eredményemet.


 - A folytatásban mi vár rád? Mennyit pihenhetsz? Visszatérsz a tengeren túlra, s mind a tanulmányaid terén, mind a sportban mész tovább a megkezdett úton?

- Igen, még van két és fél évem az iskolából. Most még egy teljes hét pihenő időszakom van, utána gyógytorna, illetve a lábam rehabilitációja. S ha az teljesen rendbe jön, akkor elkezdem az alapozást a következő évre.

  - Mik a távolabbi céljaid? Nagyon fiatal vagy, hiszen ebben a szakágban jóval idősebb korban „érnek be” igazán a versenyzők… London ott lebeg már a szemeid előtt?

- Igen, igen. Nagyon szeretném, már beszélgettünk erről az edzőmmel is, s nagyon szeretnénk, ha sikerülne, s ott már tényleg egy szép eredményt elérni. Ezt fel kell építeni, az elkövetkező négy év jó lesz arra, hogy felépítsük, s talán kiteljesedjen Londonra.

- Elvonatkoztatva a versenytől hogyan érezted magad a kínai fővárosban? Gondolom, hogy életed első olimpiáján számtalan élménnyel gazdagodtál…

- Peking maga annyira nem tetszett nekem. Nem vagyok annyira Ázsia-párti, ez már nem az első alaklom volt, hogy Ázsiában jártam. A szervezők viszont meg próbáltak mindent megtenni, hogy jól érezzük magunkat, s ez sikerült is, minden a rendelkezésünkre állt. Csak nagyon minimális hiányosságok voltak.

- Hogyan ítéled magad a magyar küldöttség szereplését?

- Úgy gondolom, hogy minden eredményt meg kell becsülni. S ennek a három aranynak is nagyon kell örülnünk.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Dr. Csík Zoltán: Nem szólok bele sportszakmai dolgokba! Telekom Veszprém Dr. Csík Zoltán: Nem szólok bele sportszakmai dolgokba! Dr. Csík Zoltán vezérigazgató a Vehírnek csütörtökön adott exkluzív videóinterjújában elmondta, az idény végéig biztosan az Ilics, Gulyás páros irányítja a Telekom Veszprém együttesét. Elmondta, hogy Sevinger Zsolt tizenöt év után távozott a klubot működtető gazdasági társaság cégvezetői posztjáról. Ugyancsak elhangzott, hogy a sportegyesülethez került a Veszprém Aréna vagyonkezelési joga. ma 17:55 Tíz év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság az unokaöccsét és szomszédját megkéselő férfit Tíz év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság az unokaöccsét és szomszédját megkéselő férfit A Veszprémi Törvényszék több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt tíz év fegyházbüntetésre és tíz év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte – első fokon – azt a 61 éves veszprémi férfit, aki késsel többször megszúrta az unokaöccsét és szomszédját. ma 14:14 Sterbik Árpád elhagyhatta a kórházat, hosszú rehabilitáció vár rá Telekom Veszprém Sterbik Árpád elhagyhatta a kórházat, hosszú rehabilitáció vár rá A Telekom Veszprém csütörtökön hivatalos Facebook-oldalán számolt be Sterbik Árpád állapotáról. A bejegyzés szerint a sikeres műtéti beavatkozásnak köszönhetően a kézilabdacsapat kapusedzője elhagyhatta a kórházat, ugyanakkor hosszabb rehabilitáció és szigorú pihenés vár rá. ma 12:31 Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a köztévében. ma 12:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.