Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
14°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
14°C

A Veszprémmel játszhat döntőt a Zagreb / A horvátok nehezen, a magyar bajnokcsapat könnyedén nyert az elődöntőben

2008. szeptember 6. 19:58
A Csermely és Társa Volkswagen II. Balatoni Kézilabda Fesztivál mai elődöntőiben a papírformának megfelelő eredmények születtek. A horvát szárcsapat, RK Osiguranje Zagreb a vártnál nehezebben 29:27-re győzte le a Császár Gáborral felálló dán Viborg együttesét. Mocsai Lajos együttese viszont könnyedén verte kilenc góllal a Dunaferr gárdáját. A fináléban így megismétlődik a tavalyi kiírás végjátéka. Egy évvel ezelőtt déli szomszédaink hódították el a kupát, amiért holnap visszavághat az MKB.


A nap első elődöntőjében a Császár Gábort foglalkoztató dán Viborg csapott össze a korábbi olimpiai- és világbajnokokkal felálló Zagrebbel. A némileg visszafogottan játszó horvátok ugyan végig vezettek az első félidőben, de komolyabb előnyre nem sikerült szert tenniük, 17:14-gyel fordultak a mérkőző felek. Úgy tűnt, hogy Cervar-legénység hozzáállása megbosszulja magát, ugyanis a rendkívül szervezetten és fegyelmezetten játszó dánok a 36. percben kiegyenlítettek, majd átvették a vezetést. Szinte a találkozó végéig nyitott volt a találkozó, s csak az utolsó percben növelték kettőre előnyüket Lazarovék, s jutottak be a vasárnapi fináléba.


RK Croatia Osiguranje Zagreb - HK Viborg 29:27 (17:14)
Balatonfüred, 500 néző; vezette: Horváth, Marton

Zagreb: Somic - Dzomba 4/2, Lazarov 7/3, Kopljar, Vori 5/2, T. Valcic, Strelek 4. csere: Sego(k), Jerkovic(k), Koloper, Duvnjak 3, Backovic 2, Spoljaric, J. Valcic 2, Horvat, Balic 2.
Vezetőedző. Lino Cervar
Viborg: Sijan - Meinby 5/1, Karlson 8/2, Császár 1, Dreyer 4/1, Bjerre 1Hundstrup 1. csere: Christiansen(k), Jvngman, Furer, Nielsen 1, Hansen 2, Friis, Leegaard 4, Henriksen, Johannessen.
Vezetőedző: Soren Hildebrand

hétméteres: 7/7 ill. 4/4
kiállítás: 4 perc ill. 8 perc


A válogatott is erősítő Nagy Kornél szerezte Veszprém-Dunaferr találkozó első találatát, melyre Vujin kettővel válaszolt. Fej-fej mellett haladt a két együttes, jobbára a Dunaferr vezetett, a Veszprém pedig egyenlített. Így történt ez a 10. percben is, amikor Perez egalizált (6:6). Stochl azonban elkapta a fonalat, s az újvárosiak szélsőik révén háromgólos előnyre tettek szert. Törő duplájával, s Miss lövésével 6:9 állt az eredményjelzőn a 14. percben. Vujin próbálkozását védte Stochl, majd Gál intette nyugalomra társát. A folytatásban az MKB játéka jelentősen feljavult, Peric is bemutatott néhány védést a kapuban, elől pedig Sesum szőtte a támadásokat eredményese. A 22. percben utóbbi bombájával egyenlített a Mocsai-legénység (11:11). Öt perccel az első játékrész vége előtt Vujin átlövéséből vezetéshez jutatta klubját, majd egy perccel később ugyanő módosította 15:13-ra az állást. A Veszprém tovább fokozta a tempót, s az Iváncsik-fivérek góljainak köszönhetően már öttel is vezettet hajrában (18:13). Az utolsó percben előbb Sesum értékesítette a maga ziccerét, majd a félidei állást Sándor Ákos állította be. A dunaújvárosiak játékosa a dudaszó pillanatában jutatta a kapuba a játékszert (19:15).


A második harminc percben frissített Mocsai-mester, s lehetőséget adott az újonc Korazijának és Bagaricnak, illetve Gulyást és Markovicot is pályára küldte. Az újonnan beállítottak megháláltak a tréner bizalmát, s mindannyian remek teljesítménnyel járultak hozzá csapatuk sikeréhez. Markovic szerezte a játékrész elején a huszadik veszprémi gólt. A Dunaferr derekasan küzdött, azonban ellenfelük rendre kihasználta a hibáikat. A 37. percben Korazija duplázott, s nyolcra hizlalta gárdája előnyét.  Gulyás Péter is elemében volt, s szemfüles megmozdulásival rendre mattolta az ellenfél hálóőreit, 44. perc 31:23. A játékrész felénél kapust cserélt Mocsai Lajos, Pericet váltotta a fiatal Pesic. Nem sokkal később tízre nőtt a különbség, amikor is a sokadik labdaszerzést követően ismét Gulyás volt eredményes (34:24). Kolics János csapata azonban továbbra sem tört meg, a végig remeklő Zubai Szabolcs gondoskodott róla, hogy társaival elkerüljék a csúfos kudarcot. A másik veszprémi újonc, a horvát Bagaric is pozitív benyomást tehetett szurkolóira, mert szebbnél szebb megmozdulásokkal „varázsolta” a gólvonal mögé a labdát, 54. perc 41:31. Az utolsó minutumban Pesic is bemutatott két nagyszerű bravúrt, majd a tíz gólig jutó Zubai állította be a 44:35-ös végeredményt.

MKB Veszprém KC - Dunaferr SE 44:35 (19:15)
Balatonfüred, 700 néző, vezette: Viskekruna, Stanojevic (szerbek)

Veszprém: Peric - Iváncsik T. 1, Vujin 5, Eklemovics, Gál 2, Perez 2, Iváncsik G. 3. csere: Pesic(k), Bagaric 6, Gulyás 4, Sesum 7, Cozma 3, Markovic 5, Ilyés 2, Korazija 4/1, Lapcevic.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Dunaferr: Stochl - Miss 2, Zubai Sz.10, Grebenár 1, Bajusz, Nagy 5, Törő 7/1. csere: Mikler(k), Szalafai 4, Sándor 3, Bakos 2, Matus, Zubai G.
Vezetőedző: Kolics János

hétméteres: 2/1 ill. 2/1
kiállítás 4 perc ill. 0 perc


A tornát megelőző felkészülési mérkőzésen a hazaiak csaptak össze a Gyöngyös csapatával. A találkozó végig kiegyenlíttet játékot mutatott, egy-egy góllal felváltva vezettek a csapatok, de a végjátékból ezúttal a vendégek jöttek ki jobban. Tíz másodperccel a vége előtt szerezte a győztes találatot a gyöngyösi csapat. Jó teljesítményt nyújtottak az újoncok, Pásztor istván kilenc találattal vette ki a részét. Holnap javíthat a BKC, hiszen 15:15-tól újra összecsap a két élvonalbeli gárda.

Balatonfüredi KC - Gyönygösi KKK 30:31 (18:16)
Balatonfüred, 300 néző, vezette: Bóna, Miskei

Balatonfüred: Szathmári - Tombor 8/2, Horváth Sz. 1, Horváth R. 1, Kis 3, Mohácsi, Pásztor 9/2. csere: Frey 4, Bakó, Salamon, Lelkes 4, Németh.
Vezetőedző: Velky Mihály
Gyöngyös: Perger - Bendó 8, Kiss 3, Kocsis 2, Habuczki 1, Hanták 3, Kleis 5.csere: Kopco, Szabó 4/1, Nigrinyi 1, Benis 4.
Vezetőedző: Janó Pál

hétméteres 4/2 ill. 2/1
kiállítás: 10 perc ill. 12 perc


Vasárnap, a 10:30-kor kezdődő bronzmérkőzésen a Viborg és a Dunaferr csap össze, majd 12:45-től a Veszprém és a Zagreb mérkőzik a kupáért. Megismétlődik tehát a tavalyi finálé, s az akkori összecsapás ismeretében ismét magas színvonal és nagyszerű sportélmény várható. Reméljük, csak a győztes személyében lesz változás.


Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.