Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
15°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
15°C

Horvát címvédés a füredi kézilabda tornán / Az RK Zagreb büntetőkkel győzte le a Veszprémet a döntőben

2008. szeptember 7. 15:27
A címvédő RK Osiguranje Zagreb nyerte a Csermely és Társa Volkswagen II. Balatoni Kézilabda Fesztivált. A horvát szárcsapat és magyar bajnok, s KEK-győztes MKB Veszprém KC összecsapásán a rendes játékidőben 27:27-es döntetlen született, majd a büntetőpárbajt déli szomszédaink bírták jobban idegekkel, s végül 8:7-re nyertek. A bronzéremről szintén hétméteresek döntöttek. A Viborg és a Dunaferr találkozóján hatvan perc után 21:21 állt az eredményjelzőn, majd a ráadást 4:2-re nyerte a Dunaújváros csapata.

Jól kezdte a finálét az MKB Veszprém, a horvátok csak a játékrész elején vezettek 2:1-re, Gál góljára ekkor két ex-veszprémi Lazarov és Dzomba válaszolt. A nyolcadik percben azonban már a magyar bajnoknál volt az előny, előbb Gál értékesítette ziccerét, majd Peric hárítását követően Iváncsik Tamás lőtte egymás után kétszer a kapuba játékszert (6:3). A félidő derekánál Peric védte Dzomba hetesét, majd tetszetős támadás végén Gál remekül vált le emberéről, s lőtte a hetedik MKB gólt. Jól védekezett a Mocsai-csapat, ezt jelezte, hogy a horvátok a 15. percben lőtték a negyedik góljukat Vori révén. A folytatásban úgy tűnt, hogy a délszláv sztárcsapat elkapta a fonalat, s Eklemovics kiállítását követően, egy gólra felzárkóztak, 20 perc 7:6. Ezután Vujin lőtt a kapuba egy labdaszerzést követően, majd Lapcevic kétperces kiállítása után Iváncsik Gergő emberhátrányban is a hálóba küldte a labdát, 10:7. A Cervar-legénység azonban ismét rátett egy lapáttal, s ismét egyenlíteni tudtak, egy perccel a vége előtt 10:10. Kevéssel a félidő vége előtt Valcic kapott kisbüntetést a Vujinnal szemben elkövetett szabálytalanságért, Balic azonban a dudaszó pillanatában így is egalizált (11:11).


A szünetben mindkét gárda cserélt a jobbszélső posztján, Gulyás váltotta Iváncsik Tamást, míg a horvátoknál Horvat kapott bizonyítási lehetőséget Dzomba posztján. Az MKB beállóst is cserélt, Cozma váltotta Gált. A 32. percben éppen a román óriás válaszolt Lazarov átlövésére. A folytatásban továbbra is a bakonyi gárda vezetett egy-két góllal, köszönhetően Perez és Eklemovics bombáinak, 40. perc 18:16. A zábrábiaknál pedig Horvat szállította a gólokat. Gulyás tovább növelte az előnyt, miután Peric mértani pontosságú indításából a gólvonal mögé helyezi a játékszert (20:17). A Vujint váltó Markovic is gólokkal vette ki részét a feladatból, negyvenhét perc elteltével utóbbi módosítja az állást 23:20-ra. Lazarovék azonban ismét magasabb fokozatba kapcsoltak, a volt veszprémi jobbátlövő büntetőjéből az 53. percben egyenlítenek (23:23). A félidő 25. percében 25:25 állt az eredményjelzőn, majd Strlek révén a vezetést is átvették a vendégek 26:27. A hajrában Balic kapott kétperces figyelmeztetést, miután felöklelte a kapura törő Korazijját, majd maga a sértett egyenlített (27:27). Harminc másodperccel a vége előtt Dzombáék időt kértek, majd kapusukat mezőnyjátékosra cserélve indították meg az utolsó rohamokat Peric kapuja felé. A rendes játékidő legutolsó másodpercében azonban a veszprémi hálóőr hatástalanította Horvat próbálkozását.


Következhetett tehát a hetes párbaj. Az első körben valamennyi játékos belőtte a maga hétméteresét. A mieinknél sorrendben Vujin, Iváncsik Gergő, Korazijja, Cozma és Markovic sem hibázott, míg az ellenfélnél Lazarov, Dzomba, Strlek, Duvnjak, s Horvat is pontosan lőtt. Indult a második forduló, melyben Vujin és Lazarov ezúttal sem rontott. Jött Iváncsik Gergő, aki fölédurrantott, hibáját azonban jóvátette Peric, miután bravúrral hárította Mirza Dzomba kísérletét. A nyolcadik párbajban Korazijja és Strlek is eredményes volt. Ismét Cozmán volt a sor, aki viszont fölé pattintott, Duvnjak pedig nem hibázott.

A horvát sztárcsapat tehát a tavalyi viadalhoz hasonlóan idén is elhódította a serleget.

MKB Veszprém KC - RK Osiguranje Zagreb 27:27 (11:11) büntetőkkel: 7:8
Balatonfüred, 700 néző. Vezette: Visekruna, Stanojevic, (szerbek).

Veszprém: Peric - Iváncsik T. 2, Vujin 4, Eklemovics 4, Gál 4, Perez 2, Iváncsik G. 3. Csere: Pesic (kapus), Lapcevic, Ilyés, Sesum, Cozma 3, Gulyás 1, Markovic 3, Korazija 1.
Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Zagreb: Somic - Dzomba 3, Balic 2, Spoljaric 1, Vori 6, Backovic, Strlek 4. Csere: Jerkovic (kapus), Lazarov 3 (2), Duvnjak 2, Koloper, Horvat 4, Valcic 2.
Vezetőedző: Lino Cervar.

A bronzmeccsen Császár Gábor volt csapata ellen lépett pályára. A találkozó jelentős részében a dánok vezettek, azonban komolyabb előnyre nem sikerült szert tenniük. Az újvárosiak húsz perccel a vége előtt felzárkóztak, sőt át is vezették a vezetést. A Viborg sem adta fel, s rendre egyenlíteni tudott. Hatvan mperc elteltével 21:21 állt az eredményjelzőn, ami azt jelentette, hogy azonnali büntetődobások következtek. A sors pikantériája, hogy éppen Császár Gábor hibázott a fontos pillanatban. Mikler védése Leegaard próbálkozásával szemben pedig azt jelentette, hogy a Kolics-csapat 4:2-re megnyerte a párbajt, s a kézilabda fesztivál harmadik helyén végzett.


Viborg HK – Dunaferr SE 21:21 (10:9) büntetőkkel: 2:4
Balatonfüred, 400 néző; vezette: Horváth, Marton

Viborg: Christiansen - Meinby 5/4, Leegaard 5, Furer 1, Hansen 1, Johannessen, Nielsen 3. csere: Sijan(k), Jungman, Dreyer 1, Császár, Friis, Hundstrup 3, Karlson 3/2, Henriksen 1.
vezetőedző: Soren Hildebrand
Dunaferr: Stochl - Miss 3/3, Nagy 3/1, Zubai Sz. 2, Grebenár, Zuba G. 2, Törő 2/1. csere: Mikler(k), Rosta, Yassine, Szalafai 6/4, Sándor 2, Bakos 2, Bajusz 3/1.
vezetőedző: Kolics János


A Csermely és Társa Volkswagen II. Balatoni Kézilabda Fesztivál végeredménye:

1. RK Osiguranje Zagreb
2. MKB Veszprém KC
3. Dunaferr SE
4. Viborg HK

A legjobb kapus: Dejan Peric (MKB Veszprém KC)
A legjobb játékos: Igor Vori (RK Zagreb)
Gólkirály: Kiril Lazarov (RK Zagreb)


Nem sikerült a visszavágás a házigazda Fürednek a szombaton elszenvedett vereségért a Gyöngyös együttesével szemben. Pásztorék hiába vezettek a félidőben három találattal, a végén ismét a vendég együttes örülhetett, a BKC pedig a második felkészülési mérkőzését is elveszítette.

Balatonfüredi KC - Gyönygösi FKK 27:29 (18:15)
Balatonfüred, 300 néző; vezette: Dobrovits, Tájok

Balatonfüred: Szathmári - Tombor, Lelkes 2, Kis 1, Horváth R. 3, Frey 3, Pásztor 8/2. csere: Karácsony(k), Czigány, Bakó, Németh 1, Salamon, Mohácsi 7/1, Horváth Sz. 2.
Veztőedző: Velky Mihály
Gyöngyös: Lencsés - Nigrinyi 4, Kiss 1, Benis 1, Kopco, Szabó P.4/2, Kleis 8/3. csere: Perger(k), Janó 7, Habuczki, Kocsis 1, Hanták 3.
Vezetedző: Janó Pál


Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.