Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
18°C

A döntőért játszanak!

2012. április 20. 8:47
Az ISF - Középiskolás Kézilabda Világbajnokságon Horvátországban a Jendrassik-Venesz középiskola csapata legyőzte a horvátokat, és a legjobb négy közé jutott.

ISF - HANDBALL CROATIA (Varazdin) 2012. 04.14-22.
Középiskolás Kézilabda Világbajnokság

Jendrassik-Venesz Veszprém (magyar) – Horvátország: 22:20 (12:8)

Jendrassik-Venesz Veszprém:
Borbély, Rózsavölgyi (kapusok), Szudár 1, Krápitz, Strannig 3, Márton 7, Ligetvári 5, Hrobár, Sztárai 2, Horváth D., Goór 1, Nemes, Pócz-Nagy 3, Végh.
Edző: Salamon István, Horváth Péter
Kiállítások: 16 ill. 10 perc.(1 kizárás) Hétméteresek: 3/1 ill. 2/1
Játékvezetők: Henrik G. Nielsen, Cristian Hauser (dánok)

A csoportból való továbbjutást követően a hazai csapat várt a mieinkre negyeddöntőbeli ellenfélként. Az összecsapás nem ígérkezett könnyűnek több szempontból sem, hiszen a hazai csapat ellen mindig nehéz játszani, és fanatikus (2000 néző!!) szurkolótáboruk is egy emberként állt mögöttük.

A magyar játékosok átérezték a mérkőzés súlyát, mivel a tét már a négy közé jutás volt. Fejben, szívben, lélekben egy emberként küzdve, az első félidőben jól védekezve fokozatosan elhúztak az ellenféltől, és 4 gólos előnyt sikerült a félidőre kiharcolni. A második félidő elején kissé megtorpant a csapat, többször emberhátrányba került az összecsapás során, és ez zavart okozott mind a védekezésünkben mind a támadásunkban. Goór Kristóf 3x2 perc miatt kivált a játékból, és az eddig jól működő védekezés kicsit megbomlott. A hazai csapat a hibákat kihasználva 15–15-re jött fel ebben az időszakban.

Salamon és Horváth tanár úr a legjobbkor kért időt, rendezték a zavart a fejekben, és ismét az első félidőben látott védekezést és támadást produkálta az együttes, majd több jó egyéni teljesítmény mellett fokozatosan elhúzott.

A végjáték is tartogatott izgalmakat, azonban az utolsó 2 és fél percben sikerült visszaállítani a 4 gólos különbséget. A horvát csapat derekasan küzdött, 2 gólra még fel tudtak zárkózni, de ez csak szépségtapasznak volt elegendő.

A folytatás is izgalmasnak ígérkezik, pénteken 13 órától a végső győzelemre is esélyes német csapat ellen már a DÖNTŐBE jutás a tét!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.