Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
10°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
10°C

Felkészülten, lelkesen jönnek a kézilabdás lányok az Arénába / – jó a csapat, sok az ismeretlen ellenfél –

2008. szeptember 8. 16:45
Nem kevesebb, mint 21 edzőmérkőzés áll a Veszprém Beton KC kézilabdás lányai mögött, akik a vakáció nyolc hetét áldozták fel annak érdekében, hogy színes, mozgalmas meccseikkel ebben a szezonban is meghódítsák a nézők szívét.

Célunk, hogy a legjobb eredményt hozzuk ki a csapatból – mondotta a Veszprém Beton KC hétfői sajtótájékoztatóján Barabás Árpád elnök. Hozzátette: meglehet, sok edzőmérkőzéssel készültek a lányok, azért még nagyon sok munka vár reájuk. Az első próbatételre éppen a hétvégén kerül sor a Veszprém Aréna küzdőterén.

Barabás Árpád megfontoltan nyilatkozott a csapattól elvárt NB I-be jutásról: Miután régóta dédelgetett vágyunk az NB I-be jutás, az elkövetkező egy év mindenképp erről a felkészülésről fog szólni. Nem ragaszkodunk azonban mindenáron hozzá. Inkább az a cél, hogy addig „gyúrjunk”, amíg bekerülve stabilan meg is tudjuk állni a helyünket.

Rendkívül sokat dolgoztunk – erősítette meg az elhangzottakat a vezetőedző. Gyurka János utalt a 21 hazai és külföldi edzőmeccsre, a felkészülést megelőző állapotfelmérésekre. Az első három-négy meccsen voltak pozitív, de negatív tapasztalataim is – folytatta –, s közben figyelemmel kísértük az ellenfelek mérkőzéseit is. Így aztán érhet bennünket meglepetés, hiszen több újonc csapat is van, többen frissült is a játékosok felállása. Nagyon szeretnénk, ha tisztes helytállással, gyors, attraktív játékkal mutatkozhatnánk be. Ki kell használnunk a lányok fiatalságából adódó gyorsaságot, harciasságot. Ha meg akarjuk tölteni a csarnokot, akkor mutatni is kell valamit.

A Veszprém Beton KC szakosztályvezetője, Gyimesi Károly mostantól tiszteletbeli elnökként tölti be feladatkörét. Elmondta a sajtó munkatársainak, hogy a 2010-ig az önkormányzattal kötött szerződés továbbra is érvényben van, a KC változatlanul megkapja támogatását. A folytatásban arról szólt, hogy az utánpótlás érdekében a Botev, a Deák és a Simonyi iskolákkal felvették a kapcsolatot, rövidesen aláírják az együttműködési szerződést is. A megállapodástól azt remélik, hogy az biztosítani tudja a megfelelő ütemű és szintű utódlást.

A Veszprém Beton KC leányzói tehát szombaton mérkőznek először a nyári szünet után. Ellenfelük az ugyancsak megerősödött Érd lesz (ők idén jutottak egy osztállyal feljebb), ám – és ez lehet mindkét fél számára előny és hátrány is – igazán nem ismeri még őket a „szakma”. Erősségük a Ferencvárosból átigazolt Németh Helga, aki korábban osztrák csapatban is megmutatta, mit tud.

Barabás Árpád zárszavában visszautalt az NB I-es szerepléshez. Volt már példa arra – hangsúlyozta –, hogy nagy lendülettel felkerült egy csapat az élvonalba, de ott meggyökeresedni már nem volt képes. Ezért is nem indokolt a bejutás erőltetése még idén. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a játékosok csaknem valamennyien egyetemisták, középiskolások, tehát tanulási kötelezettségüknek is eleget kell tenniök. Vezéregyéniségként említette Karsai Dórát és Koszorús Katát. Az elnök figyelmeztetett arra, hogy Magyarország a női kézilabdában a világ elitjéhez tartozik, s meg kell felelni a kihívásoknak.

A szombati meccset nagy várakozás előzi meg. Érdemes lesz kilátogatni a 16 és 18 órakor kezdődő összecsapásokra (a jegyet váltók között apró ajándékokat sorsolnak ki a szünetben). Érdekesség, hogy a 14 éven aluliak és a nyugdíjasok ingyen látogathatják a meccseket.

Befejezésül álljon itt a Veszprém Beton KC csapatának névsora. Azt, hogy a vezetőedző kit enged pályára lépni szombaton, még nem tudjuk. Legyen ez is meglepetés…

Baranyai Bettina, Bognár Zsuzsanna, Földes Viktória, Horváth Viktória, Karsai Dóra, Kerekes Krisztina, Koszorús Katalin, Lengyel Edit, Molnár Réka, Nánai Judit, Németh Krisztina, Smidéliusz Júlia, Somogyi Alexandra, Szabadfi Ágnes, Szekeres Kinga, Velky Viktória, Weigel Zita.     

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.