Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Elismerték edzői munkáját

2012. május 17. 16:53 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
Németh Eszter, a VEDAC futóedzője a „Magyar Atlétika Utánpótlásért” díjban részesült a sportági szakszövetség küldöttközgyűlésén.

Május 13-án, vasárnap tartotta a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) éves rendes küldöttközgyűlését Budapesten, a Magyar Sportok Házában, ahol az atlétika sportágban hosszú időn keresztül végzett odaadó és áldozatos munkájáért a „Magyar Atlétika Utánpótlás neveléséért” kitüntetésben részesítette a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) edzőjét, Németh Esztert.


Gyulai Miklós, a MASZ elnöke és Németh Eszter, a VEDAC edzője

– Már közel hét éve vagyok futóedző, természetes volt számomra, hogy ezt a pályát választom. Kolléganőm, Anikó – aki az edzőm volt már a főiskola elején – várt rám. Egyre több gyerekkel foglalkozott, így kellett neki a segítség – magyarázta Németh Eszter, aki serdülő és gyermek korcsoportos fiatalokkal foglalkozik.

A 12-14 évesek 25-en alkotnak egy csoportot, a legkisebbek pedig már 40-en vannak, ezért ezt a csoportot Tóthné Stupián Anikóval közösen irányítják. A frissen kitüntetett atlétaedző főállásban testnevelés és biológia szakos tanár a veszprémi Táncsics Mihály Szakközépiskolában, de amint befejeződnek a tanórák, már siet is a stadionba, ahol várják a tanítványai.

– Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a szövetség elnöksége elismeri a munkámat. Nem tervezek felnőttekkel foglalkozni, maradok az utánpótlás nevelésnél, nekem ez megy a legjobban. Nagyon örülök, hogy egyre több szülő hozza el hozzánk gyermekét, aki általános képzést kap futásból, ugrásból, dobásból. Kitartóbbá válik, és egy összetartó közösség tagja lesz. A szülők számára is egy jó lehetőség a tinédzserkor átvészelésében, hiszen nagy hangsúlyt fektetünk a fegyelemre és pontosságra – érvelt Németh Eszter.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.