Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sikeres atlétikai seregszemle

2012. május 26. 18:57 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
A Pannon Egyetem hallgatói és a VEDAC atlétái is remekül szerepeltek a MEFOB-on, több nemzetközi szinten is kiváló eredmény született.

A Pannon Egyetem és Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) közösen rendezte meg május 19-20-án a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságát (MEFOB), valamint az Összetett Országos Bajnokságot. A rendezvényt Kovács Kristóf rektori megbízott nyitotta meg, majd az Angel Cheerleders Team szórakoztatta a közönséget.

A Pannon Egyetem hallgatói közül Petrovszki Tibor szerepelt a legjobban, két versenyszámban is a legjobbnak bizonyult. A kalapácsvetést 69,69 méterrel, a súlylökést 15,63 méterrel nyerte meg, diszkoszvetésben pedig 45,00 méterrel bronzérmet szerzett. Kalapácsvetésben kettős veszprémi siker született, Dobos Máté 62,50 méterrel szerezte meg a második helyet.

Női kalapácsvetésben is Veszprémbe került a bajnoki aranyérem, Lévai Dóra egyéni csúccsal, 62,22 méterrel bizonyult a legjobbnak.

A Pannon Egyetem hallgatói két további bronzérmet is begyűjtöttek. Kontó Ivett 200 méteren lett harmadik 26,20 másodperccel, míg Farsang Evelin 400 méter gáton ért oda a dobogó harmadik fokára 1:03,43-as eredménnyel.

A kétnapos atlétikai viadal keretében meghívásos versenyt is rendeztek. A VEDAC ifjúsági világbajnok kalapácsvetője Pásztor Bence 77,02 méteres dobásával a junior világranglista 3. helyére lépett elő, és mivel katari riválisa országváltás miatt nem indulhat a világbajnokságon, így a résztvevők közül Pásztor Bence a 2. legjobb eredménnyel rendelkezik, igazolva azt, hogy dobogóesélyesként fog Barcelonába utazni. A 77,02 méteres eredmény országos csúcsot is jelent, ifjúsági korúként, junior szerrel.

A kalapácsvető hölgyek mezőnyében a VEDAC-os Fertig Fuzsina pályafutása eddigi második legjobb eredményével, 63,19 méterrel nyert, az ő utazása is biztos a junior világbajnokságra. A Continent Company SE versenyzője, Bácskay Zsófia Matild kiváló eredménnyel 59,15 méterrel zárt, ami serdülő kora ellenére junior világbajnoki A szintet jelent. A VEDAC-os Molnár Boglárka is javított egyéni csúcsán, 56,50 méteres eredménye VB B szintet ér. Bácskay Zsófia Matild a súlylökést is megnyerte 13,34 méterrel.

A VEDAC futói közül ketten is teljesítették a junior világbajnokság B szintjét. 110 méteres gátfutásban Gönczöl Máté futott 13,94 másodperces eredménnyel nyert, Kéri Bianka 400 méteren második lett 55,10 másodperccel, mindketten megváltották repülőjegyüket Barcelonába.

800 méteren három külföldi versenyző is rajthoz állt. A szlovák Josef Pelikan nyerte a versenyt (1:48,64), a VEDAC atlétái közül az 1500 méterre készülő Kállay Dániel 1:49,90-es eredménnyel 6. lett, Takács Dávid 700 méterig az élmezőnnyel futott, de végére elfáradt, és nyolcadikként ért célba 1:50,68-as eredménnyel.

A VEDAC friss igazolása, Tulok Mátyás 800 méteren 3. lett (1:53,86), a tehetséges futó Ajkáról, Király Csaba tanítványaként igazolt Veszprémbe.

vehir.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.