Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
14°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
14°C

Erőn felül a legjobbak

2012. június 14. 17:11 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
A rendkívül nehéz pénzügyi helyzet ellenére bizakodóan tekint az idei évre a VEDAC – hangzott el a klub küldött közgyűlésén.

Május 23-án, a Simonyi Zsigmond általános iskola aulájában tartotta éves rendes küldött közgyűlését a VEDAC, ahol az elnökség beszámolója mellett a 2011-es év sporteredményeit ismerték el, és szó esett az idei esztendő várakozásairól is.

Porga Gyula polgármester gratulált elsőként a VEDAC kiváló szerepléséhez, kiemelte a három olimpiai szinttel rendelkező sportolót, Orbán Éva kalapácsvetőt, Kovács Tamás maratonfutót és Minczér Albert akadályfutót. Porga Gyula a város támogatásáról is biztosította a közgyűlés résztvevőit, hangsúlyozta, hogy a VEDAC-nál egy jól felépített rendszer működik, mely több száz sportolót, köztük világversenyeken is eredményesen szereplő atlétákat nevel ki évtizedek óta.

Az elmúlt évet a VEDAC vezetősége részéről Göttlinger László elnök értékelte. A szövetség pontversenyének megnyerésével a VEDAC jelenleg az ország legeredményesebb atlétikai klubja, amit nem tud beárnyékolni a nehéz gazdasági helyzet sem. Elsősorban likviditási problémákkal küzd a klub az elérhető működési források kifizetésének csúszása miatt, de megnövekedtek a költségek is, aminek nehéz előteremteni a fedezetét. A stadion tulajdonviszonyainak rendezésében is bízik a klub, amire komoly városi törekvés mutatkozik. Ha ez megtörténik, akkor a VEDAC elnöksége megkezdi a tárgyalásokat a régóta vágyott célról, futófolyosó felújításáról.

Németh Attila ügyvezető igazgató elmondta, hogy egy pénzügyileg rendkívül nehéz, de várhatóan eredményes év áll a VEDAC előtt. A Londoni Olimpia egyértelműen a legfontosabb megmérettetés idén, de a felnőtt Európa-bajnokságon több döntős helyezést, a junior világbajnokságon pedig érmet, érmeket remél a klub. A MASZ pontverseny első helyére 2012-ben is jó eséllyel pályázik a VEDAC, de legjobb háromba minden bizonnyal bekerül a klub.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.