Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Halló, Hyppolit?

2008. szeptember 22. 18:09
Az elmúlt fél évhez hasonlóan idén is a sajtó képviselői láthatják elsőként a Petőfi Színház készülő produkcióit. A Hyppolit, a lakáj utolsó próbáinak egyikén voltunk hétfőn jelen, ebből következik egy kis ízelítő képekben. Az előadás szünetében a színház igazgatójával, Bujtor Istvánt is sikerült pár szót váltani.
A darab a Bujtor-Eperjes páros első önálló évadának nyitóelőadása és Bujtor István első veszprémi rendezése. Mindezek mellett a vendégművészek közül Szulák Andrea először játszik a Petőfi Színházban, Balázs Péter pedig újból visszatért arra a színpadra, ahol több mint negyven éve a pályafutását kezdte - olvasható a színház honlapján - A Hyppolit, a lakáj című zenés vígjáték bemutatója szeptember 26-án, pénteken, 19 órakor lesz a nagyszínpadon.



Szép, laza szórakozást szeretnénk nyújtani a közönségnek a darabbal - mondta a színház igazgatója, Bujtor István - Szulák Andrea és Balázs Péter remekül beilleszkedtek a veszprémi társulatba, és számomra is kiderült, hogy tele van a színház tehetségekkel. A Hippolytot játszó Szalma Tamás a veszprémiek egyik legkedveltebb színésze.


- A Játékszínnel milyen terveik vannak? Korábban azt mondta, fel szeretné venni a kapcsolatot a veszprémi fiatal alkotókkal.
- Azt gondolom, a Játékszín akkor tudná igazán betölteni funkcióját, ha fiatalok előadásainak tudna helyet adni. Fel is vettük a kapcsolatot az egyetem egyik társulatával, a Bécsy Tamás Egyetemi Színházzal, de tudok róla, hogy más csoportok is működnek.

- Mi a véleménye a mai fiatal színészekről, a színészi felhozatalról?
- A technika átalakulásával a fiatalok is változtak, a mikroport megjelenésével az operettből musical lett. A Gór Nagy Mária Színitanoda több tanulójáról tudom, hogy énekben és csoportos táncban jót alkotnak, de általánosságban nem tudnám megítélni a fiatalokat, hiszen az, hogy tetszik vagy nem tetszik nekem, talán nem is mérvadó, hiszen más világot képviselek már, mint amit ők.


Képek az előadásból:




Szulák Andrea





Balázs Péter



Szalma Tamás



Halas Adelaida





Módri Györgyi és Kőrösi Csaba



Máté P. Gábor

A teljes színlap, az összes szereplővel megtalálható a Petőfi Színház honlapján.

vehir.hu
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. tegnap 22:07 Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59 Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Foton Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Európa sorsfordító évét, 1989-et dolgozza fel Szalay Péter, NINCS PARANCS! című dokumentumfilmje, amely a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából lesz látható a FOTON Audiovizuális Centrumban szeptember 19-én. A vetítés ingyenes, csupán regisztrálni kell rá. 2024. szeptember 6. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.