Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
24°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
24°C

Orbán Éva Eb-döntős!

2012. június 29. 13:07 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
A VEDAC kétszeres olimpikon kalapácsvetője bejutott a Helsinkiben rendezett Európa-bajnokság vasárnapi döntőjébe.

Péntek délelőtt lépett dobókörbe a Helsinkiben rendezett Európa-bajnokság női kalapácsvetésének első selejtező csoportjában a harmadik olimpiájára készülő Orbán Éva. 71 méter volt a selejtezőszint, de sok 70 méter feletti eredményre nem lehetett számítani, így a két selejtezőcsoport legjobb 12 versenyzője jutott tovább a vasárnapi döntőbe.


archív fotó

Orbán Éva első dobásra 67,72 métert dobott, majd egy érvénytelen kísérlet után javított az eredményén, és 69,86 méterrel a negyedik helyen végzett a csoportban moldáv, spanyol és francia ellenfele mögött. Ez azt jelentette, hogy a második csoport 12 versenyzője közül 9-nek kellett volna nagyobbat dobnia, mint a VEDAC kiválóságának ahhoz, hogy ne legyen ott a magyar lány a döntőben.

A második selejtező csoportban egy spanyol és egy olasz versenyző is három érvénytelen kísérlettel zárt, így a finn és brit versenyző utolsó dobásával eldőlt, hogy Orbán Éva biztosan döntős. Összesítésben a veszprémi lány nyolcadikként került be a fináléba.

A döntőt magyar idő szerint vasárnap délután 15:00 órától rendezik, az Európa-bajnokságot az Eurosport televízió élőben közvetíti. A bejutott 12 versenyző három-három dobása után a legjobb nyolc kalapácsvető újabb három kísérletet hajthat végre.

Portré a Londonra készülő atlétával: Olimpiai döntőt érhet a rutin

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.