Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pozitív hozzáállás és a zene szeretete

2012. július 8. 9:00
Tanár és diákja nyerte meg az idei közönség és szakmai díjat az Utcazene fesztiválon. Pátkai Rozina és Hangácsi Márton hatalmas hangszervásárlásba kezd. Jövőre meg is mutatják.

– Egy barátomtól kaptam ajándékba egy jazz-lemezt, és teljesen beleszerettem a műfajba – mondta el érdeklődésünkre az Utcazene fesztivál közönségdíjas fellépője, Pátkai Rozina szombaton este a győzteseknek járó gálafellépést követően. A színpadon nem volt egyedül, Tóth Mátyás gitárral, Cseh Balázs pedig dobbal kísérte énekét a fesztivál alatt.

A konzervatóriumban tanuló, majd ott tanárként dolgozó ifjú hölgytől megtudtuk, tartalmasan teltek az elmúlt napok. – Nagyon jó ez a fesztivál, rengeteg kedves emberrel és pozitív visszajelzéssel találkoztunk. Nagyon hálás vagyok a közönségnek – mondta örömét nem titkolva. Másodszor járt az utcazenén, de biztos, hogy jövőre is találkozhatunk vele, lenyűgözte, hogy mennyi műfaj megfér egymás mellett az utcákon. Az 500 ezer forintot visszafordítja a zenélésbe, hangszervásárlásba kezd. S minek köszönheti a rengeteg szavazatot? – Pozitív hozzáállás, a zene szeretete, lazaság – talán ezek együttesen, nem tudom – sorolja mosolyogva.

A szakmai zsűri Hangácsi Mártonnak ítélte oda a díjat és a félmillió forintot. – Egy hasonló kecskeméti fesztiválról utaztam ide. Négy éve látogatom a fesztivált, főként versenyen kívül zenéltem eddig. Azzal a céllal érkeztem, hogy jól érezzem magam, eszméletlen, amit ez a város nyújtani tud ebben a négy napban – véli a Zalaegerszegen született gitáros, akit egyébként a közönségdíjas Pátkai Rozina is tanított a kőbányai konziban.

– Akkor jó egy zene, ha nem csak azt adjuk elő, amit megtanultunk, hanem a tapasztaltunk is benne van. Többnyire a saját dalaimat játszom, abból ismerhetnek meg az emberek, mert mindnek mondanivalója van. Amikor színpadra lépek, az az elsődleges szempont, hogy az első dal felcsendülésekor meztelenül lássanak az emberek, megismerjenek – avatott be a kulisszatitkokba. Hozzátette, a nyereményt honoráriumnak tekinti, a munkája elismerésekén, ennek megfelelően hangszerekre költi majd a megszerzett összeget, és jövőre ismét ellátogat hozzánk.
 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.