Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
19°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
19°C

Az atléták is nekivágnak

2012. július 30. 16:56 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
Nehéz napok után tartott csapatgyűlést a magyar olimpiai csapat az utazás előtt, a VEDAC-ot három atléta, Orbán Éva, Kovács Tamás és Minczér Albert képviseli.

A hagyományoknak megfelelően a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) 2012-ben is delegál sportolókat az olimpiára. Ezúttal három atlétáért, Orbán Éva kalapácsvetőért, Kovács Tamás maratonfutóért és Minczér Albert akadályfutóért szurkolhatunk.

Atlétáink szereplése (magyar idő szerint)

Augusztus 3. (péntek) 14:00 - Minczér Albert: férfi 3000 méter akadály
továbbjutás esetén: Augusztus 5. (vasárnap) 22:25 – Minczér Albert: férfi 3000 méter akadály döntő
Augusztus 8. (szerda) 11:00 v. 12:25 (sorsolástól függ) - Orbán Éva: női kalapácsvetés selejtező
továbbjutás esetén: Augusztus 10. (péntek) 20:35 – Orbán Éva: női kalapácsvetés döntő
Augusztus 12. (vasárnap) 12:00 - Kovács Tamás: férfi maratonfutás

A Magyar Sportok Házában tartotta a Magyar Atlétikai Szövetség vezetősége a Londoni Olimpiára utazó magyar válogatott csapatgyűlését.

Elsőként Gyulai Márton főtitkár köszöntötte a megjelenteket, kiemelte, hogy szinte kivétel nélkül minden válogatott keret tag eljött a csapatgyűlésre, ami jelzi a csapat egységét, majd átadta a Gyulai Miklós elnök vette át a szót.


Fotó: Igaz Bálint (masz.hu)

– A négyéves ciklus legfontosabb versenye következik, ami egy sportoló pályafutásának csúcspontja, ezért egyénileg senki felé nem támasztok elvárást, mindenki hozza ki a maximumot, önmagával legyen elégedett. Különösen az elmúlt napok nehézségei után segítsétek egymást, ez a legfontosabb. Nem szeretném, ha félnétek, nem hiszem, hogy összeesküvés folyna a magyar atlétika ellen. A két esetet nem hasonlítanám össze, de tény, hogy két fővel kevesebben vagyunk. Remélem, hogy az elmúlt napok történései nem fogják befolyásolni a szereplésünket. Sok sikert kívánok az egész csapatnak – mondta Gyulai Miklós.

A magyar csapat vezetője Dornbach Ildikó szakmai igazgató lesz.

– Biztos vagyok benne, hogy mindenki sokat tett a sikeres felkészülés érdekében, vannak, akik követtek el hibákat, de mindenki sokat dolgozott, már csak az utolsó napok vannak hátra. 18 versenyzőre redukálódott a 20 fős csapatunk, 3 B-szintes versenyzőnk nem volt nevezhető az olimpiára a szabályok értelmében – tájékoztatta a résztvevőket Dornbach Ildikó.

A magyar atlétaválogatott a XXX. nyári olimpiai játékokon:

Deák Nagy Marcell (400 m), Kazi Tamás (800 m), Kovács Tamás (maraton)
Minczér Albert (3000 m akadály), Kiss Dániel (110 m gát) Baji Balázs (110 m gát)
Kürthy Lajos (súlylökés), Pars Krisztián (kalapácsvetés), Szabó Attila (tízpróba), Helebrandt Máté (20 km gyaloglás), Erdélyi Zsófia (maraton), Kálovics Anikó (maraton), Rakonczai Beáta (maraton), Márton Anita (súlylökés), Orbán Éva (kalapácsvetés), Juhász Vanda (gerelyhajítás), Farkas Györgyi (hétpróba), Madarász Viktória (20 km gyaloglás)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.