Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C

Minczér Albertnek szurkolhatunk

2012. augusztus 2. 20:24 // Forrás: MTI/vehir.hu
Újabb veszprémi sportoló mutatkozik be a londoni olimpián: a VEDAC kiválósága, Minczér Albert pénteken rajthoz áll a 3000 m akadályfutás előfutamában.

Az Európa-bajnok Pars Krisztián már az atlétikai versenyek első napján, pénteken dobókörbe lép a kalapácsvetők selejtezőjében a londoni olimpián, melyen Bor Barna cselgáncsozó és Sidi Péter sportlövő is éremért versenyez.

Az atlétika nyitónapján további három magyar lesz érdekelt: Kürthy Lajos a súlylökés selejtezőjében, Minczér Albert a 3000 m akadály előfutamában indul, Farkas Györgyire pedig a hétpróbázók első napi négy száma vár.

Pars, a kalapácsvetés egyik legnagyobb favoritja a selejtező B csoportjában, közép-európai idő szerint 13:45 órakor kezdi meg londoni szereplését. A cél számára egyértelműen az, hogy magabiztosan jusson be a szám vasárnap esti fináléjába.

Pénteken érnek véget a cselgáncsversenyek Londonban. A magyar csapat kiválóan szerepelt eddig, s a jó zárás +100 kg-ban szereplő Bor Barna feladata lesz. A háromszoros Eb-ezüstérmes dzsúdós a 32 között kezd, méghozzá a holland Luuk Verbij ellen.

Második versenye következik majd Sidi Péternek, aki a 13. hellyel zárt légpuska után ezúttal a kisöbű szabadpuska fekvő számában szerepel. A komáromiak világ-és Európa-bajnok sportolója 10 órakor kezdi meg a 60 lövéses alapversenyt.

Az úszóknál 800 m gyorson Kapás Boglárka döntőzik, az előfutamokban pedig a két vegyesváltó, valamint Dara Eszter (50 m gyors), Kis Gergő és Gyurta Gergely (1500 m gyors) lesz érdekelt.

A döntő az álma

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) olimpikonjai közül elsőként Minczér Albert áll rajthoz. Tóthné Stupián Anikó tanítványa 3000 méter akadályfutásban pénteken 14 órakor kezd. továbbjutás esetén pedig augusztus 5-én (vasárnap) döntőzhet.


Mincér Albert

– Továbbra is ez a vágyam és álmom, s azért dolgozom, hogy Londonban kivívjam a döntőt. Ebben a számban is borzasztóan dominálnak az afrikaiak, a finálé azonban egy európai atlétának is elérhető. Az elmúlt évek vb-eredményeiből kiindulva 8:20 körül kell teljesíteni a döntőhöz. Nekem 8:27-es időeredményem van Strasbourgból, hét mp-et kellene tehát javítani, ami kemény meló lesz, de nem lehetetlen – nyilatkozta az atléta a vehir.hu-nak június közepén adott interjújában.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.