Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bob Marley előtt is létezett reggae

2012. augusztus 15. 8:46
A legjobb tíz közé került a veszprémi Klausz Melinda (Selector Emka művésznévvel) az MR2 Petőfi Rádió Dj-versenyén. Az ideáig tartó útról, tervekről beszélgettünk.

– Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet az MR2-n induló D j-versenyre. Első körben 450-en jelentkeztek, ebből több mint 300-an élőben zenéltek a rádióban, a szakmai zsűri pedig 60-at juttatott tovább. Az elmúlt hetekben az ő mixeik szóltak esténként a rádióban, közönségszavazatok alapján dőlt el, ki a tíz döntős, itt ismét szakmai zsűri ítélkezik.


Klausz Melinda
fotó: archív

– Mikor kerültél közelebb viszonyba a zenéléssel?

– Egy veszprémi szórakozóhelyen zenéltem először mintegy öt évvel ezelőtt, hogy megismertessem az emberekkel a karibi kultúrát, valamint megtudják, Bob Marley előtt is létezett reggae. Max Romeonak hívták az illetőt, s ezen a műfajon belül is számtalan változat létezik. Idővel rájöttem, Veszprém kicsi város, önmagában ez a kultúra nem tud megélni, ezért felvettem a repertoárba elsőre össze nem illő mashupokat, bootlegeket, például Michael Jackson szépen szól egy Quimby dallal együtt. Ezek vicces keretet adnak a buliknak, s már könnyebben belecsempészhető az a karibi kultúra, amit én szeretek, a közönség is nyitottabbá válik.

– Milyen gyakran lehet bulizni a zenéidre?

– Mostanában ritkábban játszom hazai pályán, nehéz kigazdálkodni a jogdíjakat, a visszajelzések alapján azonban igény van arra a műfajra, amit képviselek, s talán szeptembertől sikerül rendszeresen bulikat szervezni.

– Rendre legyűrted a Dj-versenyen felmerülő feladatokat, mikor lesz végeredmény?

– Nem volt könnyű az út idáig, hiszen a saját zenéim összeválogatása mellett három feladat is várt rám legutóbb, a mixekbe forma 1-es, valamint olimpiai hangokat kellett csempészni, illetve egy pesti szórakozóhelyen történt zenélést is rögzítettek.
Egy-egy mix előkészítése körülbelül egy napot vesz igénybe, ekkor előbb tudatosan összeválogatom a zenéket, ami passzol a rádió zenei világához, megmutatja az én kedvenc műfajaimat, s némi újdonságot (új zenéket, vagy új műfajokat) is tartalmaz. A döntőbe jutott versenyzők közül nyolcan house, illetve elektronikus zenét képviselik. Hivatalosan augusztus 29-ig tart a verseny, az eredményhirdetést 31-én tartják. Az első helyezettnek szerződést ajánl a rádió.

A verseny során elhangzott mixek megtalálhatók Selector Emka hivatalos facebook oldalán. 

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. ma 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.