Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kinizsi vigadalma

2012. augusztus 15. 10:15
A középkor hangulata elevenedik meg a nagyvázsonyi Kinizsi várban a hétvégén. Várjátékokkal, sólyomröptetéssel, kézműves vásárral várják a látogatókat.

A várjátékok augusztus 17. és 19. között minden nap 17 órától kezdődnek. Szombaton már előbb is érdemes kilátogatni a helyszínre, 13 órától a Herendi Porcelán Manufaktúra mutatkozik be, 15 órától pedig sólyomröptetést láthatnak az érdeklődők. Délután hattól Szegedi László tart idegenvezetést.

Vasárnap 15 órától Titz Tibor zenés-táncos műsorával indul a délután. Este nyolc órától nosztalgia várjátékokat rendeznek Modri György és Kőrösi Csaba közreműködésével, amit fényfestés követ majd.

Szombaton és vasárnap kézműves kirakodó vásár, gabonabemutató, kézműves foglalkozások és
várkvíz, Rózsika néni langallója, borkóstoló, íjászat, csillagdobás, lándzsázás és lovagoltatás is lesz a vár környékén.

A hétvége részletes programja ide kattintva letölthető PDF formátumban.

vehir.hu
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. ma 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.