Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új évadra készülnek a Petőfi Színházban

2012. augusztus 21. 19:36
Évadnyitó társulati ülést tartottak a Petőfi Színház nézőterén kedd délután. Az új szezon kihívásairól Oberfrank Pál igazgató beszélt.

A veszprémi Petőfi Színház az elsők között kezdi meg a 2012/13-as évadot – emelte ki köszöntőjében az igazgató. A próbák augusztus 28-án kezdődnek meg, az ősz első nagyszínházi premierjét pedig szeptember 14-én tartják. Ekkor Kisfaludy Károly Csalódások című drámáját tekintheti meg a közönség Valló Péter rendezésében. Az első előadás napján adják át a Bujtor-emlékgyűrűt, a díj sorsáról a színház munkatársai kedden szavazhattak.

A játékszínben október 13-án debütál az Iphigénia Auliszban című Euripidész-dráma, amit Szinetár Miklós dolgoz fel és állít színpadra.


Oberfrank Pál

A színház gazdasági helyzetéről Oberfrank Pál visszafogottan nyilatkozott. Emlékeztette a társulatot, hogy nehéz helyzetben van a világ, és különösen nehéz helyzetben van Európa, a válság hatásait pedig a színházi közösség is érzékeli. „Alkalmazkodónak, türelmesnek kell lennünk, és bíznunk kell egymásban” – mondta kollégáinak a direktor. Hozzátette: a szezon közeledtével intenzívebbé válik majd a bérletvásárlás és több lehetőség adódhat új támogatók elérésére is, ezekkel együtt pedig a teátrum jó gazdasági évet zárhat.

Színészek és nézők azonban az idén sem csak az előadásokon találkozhatnak, hiszen ismét megrendezik a színház hagyományos nyílt napját. Szeptember elsején a Színházkertben az igazgató lecsóját is bárki megkóstolhatja.

A direktor külön üdvözölte a londoni olimpiáról hazatérő sportolókat is, akiket – ha edzéstervük engedi – bármikor szívesen vendégül látnak a színházban.


Brányi Mária

Brányi Mária alpolgármester is köszöntötte a nyári szünet után először összegyűlt társulatot. Mint mondta, a színház minden veszprémi számára a felüdülés szigete, ahonnan az előadások után új energiákkal, szellemileg feltöltődve távozunk.

Nem vett részt az ülésen a társulathoz színészként is csatlakozó Eperjes Károly. A Petőfi Színház művészeti tanácsadója a Pécsett megrendezett országos színházi évadnyitón képviselte teátrumát, ahol Oberfrank Pál szerint „komoly döntések is születhetnek, ha itt az ideje a komoly döntéseknek”.

A Pécsett történtekről ide kattintva olvashatnak.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. ma 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.