Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Évnyitó hét az Ifjúsági Házban

2012. augusztus 30. 10:42
Első teljes tanévét kezdi a napokban a Veszprémi Ifjúsági Ház. Az első héten szórakoztató és szakmai programokkal várják a fiatalokat.

Hétfő este héttől a veszprémi Caffé Bambini bárzenekar koncertje nyitja meg az egyhetes programsorozatot. A fiatal zenekar egyre növekvő népszerűségét jelzi, hogy az Utcazene Fesztivál közönségszavazásán a harmadik helyet szerezték meg.

Kedden már délután megtelik élettel a Thököly utcai udvar: beszélgetős kerti sütés-főzésen vehetnek részt az érdeklődők. A közösen elfogyasztott uzsonna után a rögtönzött konyha kertmozivá alakul át, ahol a 19. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál díjnyertes filmjeit vetítik le. A tavaly ősszel Marosvásárhelyen megrendezett mozgóképes találkozón a francia, román, izraeli és spanyol díjazott mellett a Magyarországon élő Zomborácz Virág (Valami kék) és a romániai magyar Felméri Cecília (Mátyás, Mátyás) neve is felkerült a legjobbak közé.

Komoly témákkal indul a szerdai délután: Koronczai Rita coach tart interaktív előadást az egybegyűlteknek, akiket az egyórás fejtágítás után zenei fellépők szórakoztatnak majd. A várpalotai fiatalokból megalakult Hódító Hódok neve nem ismeretlen a zeneszerető közönség számára, hiszen már több alkalommal is felléptek városunkban az Expresszó és az Utcazene Fesztivál színpadain. Őket a 2003-ban alakult keszthelyi Néhai Bárány követi majd, akik alternatív, elektrikus rockzenekarként határozzák meg magukat.

Csütörtökön egészen más műfaj szerelmeseinek kedvez az Ifjúsági Ház programja: a hagyományos magyar népzenét játszó Kőris zenekar és a Bakony Honvéd Táncegyüttes közös táncházában népies ritmusokra rophatják a táncos kedvűek.

A péntek a legkisebbeké: délelőtt kismamák tanulhatnak könnyen énekelhető dalokat, mondókákat, játékokat. A délutánt játszóházban tölthetik a gyerekek, akik meghallgathatják előbb Búzás Csaba, majd a Borsa együttes koncertjét is. 

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. ma 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.