Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Korlenyomatok a Jezsuitában

2012. szeptember 7. 8:24
M. Hajgató Terézia és Molnár Dániel személyében két fiatal tehetséges festőművész mutatkozott be a Jezsuita templomban.

M. Hajgató Terézia tanulmányait a zirci III. Béla Művészeti Szakközépiskolában kezdte, majd a Magyar Képzőművészeti Egyetemen folytatta. Festményei személyes kötődésűek, melyek valójában személyiség és korlenyomatok egyben. Művei a tükör előtti belső identitásunk és jellemünk fürkészését jelenítik meg.

A cipő, mint téma éppen emiatt jelenik meg erőteljesen művészetében. Ezek a lábbelik egy bensőségesebb perspektívát nyújtanak viselőjűkről. Képkivágásai színpadszerű önálló világot teremtenek, ahol a lábak álarc nélküli szereplők. A képek által az alkotó célja, hogy belső énünket egy külső szemlélőként figyeljük meg.

Molnár Dániel Pécsen a tudományegyetem művészeti karán szerzett diplomát. Több egyéni és csoportos kiállítás után érkezett hozzánk.

- Festményeim témái szakrális szimbólumok, melyek szimbólumanalízisek és kísérletek. Célom e jelképek jelentéstartalmának újrafelfedezése és újraértelmezése illetve kiegészítése. Műveim által szeretném az új kontextusba helyezett szimbólumokat a néző gondolataiban elültetni, személyessé és friss élményé tenni - mutatta be képeit.

A tárlatot október 6-ig látogathatjuk. 

Pethő Imre
Kovács Bálint
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. ma 19:06 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. ma 9:00 Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. 2024. szeptember 27. 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. tegnap 14:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.