Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Atlétika két helyszínen

2012. október 11. 8:27 // Forrás: Németh Attila, VEDAC
A VEDAC dobóatlétái a hagyományos évadzáró versennyel zárják az idényt, a futók pedig régiós mezei futó versennyel nyitják a mezei szezont szombaton.

Szombaton két veszprémi rendezésű atlétikai versenyt is megtekinthetnek az érdeklődők. A városi stadionban egy színvonalasnak ígérkező dobóversenyt rendez a VEDAC, amivel párhuzamosan, a Gulyadombon profi és amatőr futók számára is lehetőség nyílik megméretni magukat.


Orbán Éva

A VEDAC dobóatlétái eredményes szezont tudhatnak maguk mögött, Orbán Éva kalapácsvető 7. lett a felnőtt Európa-bajnokságon, és Londonban a 3. olimpiáján vehetett részt. Pásztor Bence ifjúsági világbajnok kalapácsvető ifi korúként szerzett junior világbajnoki ezüstérmet Barcelonában, ahol Fertig Fruzsina és Töreky Balázs is részt vett. A nemzetközi sikereken kívül a korosztályos országos bajnokságokon is számos bajnoki címet, dobogós helyezést és értékes bajnoki pontokat szereztek a VEDAC atlétái.

A szombaton 9:30-kor kezdődő évadzáró dobóversenyen minden korcsoport versenyzői dobókörbe állhatnak kalapácsvetésben, diszkoszvetésben és súlylökésben. Láthatjuk az idei év legeredményesebb sportolóit. Érdekesség, hogy Orbán Éva ezúttal diszkoszvetésben és súlylökésben méreti meg magát, Pásztor Bence pedig 80 méter feletti eredménnyel szeretne búcsúzni az ifjúsági korosztálytól. A rendezvényt Porga Gyula polgármester nyitja meg.


Pásztor Bence

A gyermek és serdülő korcsoport 1-3. helyezettjei éremdíjazásban részesülnek, valamint a versenybíróság döntése alapján különdíjban részesül a verseny legjobb férfi és legjobb női versenyzője is.

Szintén 9:30-kor kezdődik a Gulyadombon a Közép-Dunántúli Régió Mezei Futóversenye, mely a Sport XXI Alapprogram keretében valósul meg. A verseny célja, hogy lehetőséget biztosítson a régió gyermek korcsoportos versenyzőinek a versengésre, hasznos egészséges időtöltést biztosítson a kocogók számára, és felkészülési lehetőséget nyújtson az országos mezei, illetve Mezei Európa-bajnokágra készülő fiatalok számára.


illusztráció

A VEDAC futói közül rajthoz áll többek között a Mezei Európa-bajnokságra készülő Kállay Dániel, Tóth Áron és Szögi István. Az olimpikonok közül Minczér Albert Szerbiában versenyez a hétvégén, Kovács Tamás nem fut, viszont kilátogat a rendezvényre.

A szombati versenyt a VERGA családi napjával közösen bonyolítja le a VEDAC. 9:30-kor a szülők és az amatőr futók kezdenek 2500 méteren, majd 10:30-kor a gyerekek egyéni és csapatversenye következik (1200 és 1500 méter), 11:00-kor pedig a profik állnak rajthoz 4500 és 6500 méteren. Minden befutónak ebédjeggyel kedveskedik a VERGA, amit a helyszínen lehet elfogyasztani, majd következik az eredményhirdetés, ahol a VERGA kupa- és éremdíjazásban részesíti a legjobbakat.

VEDAC ÉVADZÁRÓ DOBÓVERSENYE

9:30 Gyermek fiú, lány kalapácsvetés, 2. pálya
10:30 Serdülő fiú, lány kalapácsvetés, 2. pálya
11:30 Gyermek, serdülő fiú, lány diszkoszvetés, 2. pálya
12:30 Ifjúsági női, férfi kalapácsvetés
12:30 Gyermek, serdülő fiú, lány súlylökés
13:00 Megnyitó
13:45 Junior női, férfi kalapácsvetés
13:45 Ifjúsági női, férfi súlylökés
15:00 Felnőtt női, férfi diszkoszvetés
16:15 Felnőtt férfi, női kalapácsvetés
16:15 Junior férfi, női súlylökés
17:15 Felnőtt férfi, női súlylökés

MEZEI FUTÓVERSENY

09:30 Profi szülők futama, amatőr kocogó táv (2500 m)
10:00 9-10 éves gyerekek csapat és egyéni versenye (1200 m)
10:30 11-12 éves gyerekek csapat és egyéni versenye (1500 m)
11:00 Profi futam Női és férfi serdülő korosztály (kb. 4500 m) Férfi, ifi, junior és felnőtt (kb. 6 500 m)
11:45 Ebéd
12:15 Eredményhirdetés

vehir.hu
Kovács Bálint
Melczer Zsolt
további cikkek
Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. tegnap 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33 Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója VEDAC Ezüstérmet szerzett Budapesten a VEDAC futója Második helyezést szerzett Honti Marcell, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futója, Budapesten az NN City Run Fuss Budapest! elnevezésű, 11.5 kilométeres országúti futóversenyen. 2024. április 4. 15:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.