Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C

Benépesült a Gulyadomb

2012. október 28. 11:03 // Forrás: Horváth Barbara, VEDAC
A VEDAC és a VERGA közös rendezvényén profi és amatőr futók is rajthoz álltak, a legjobbak már az Európa-bajnokságra hangoltak.

A futók számára megfelelő időjárási körülmények között, a Sport XXI. Alapprogram keretében rendezték meg október 13-án, a Gulyadombon, a mezei futó szezont felvezető régiós versenyt, ahol a gyermek mezőnyt a VEDAC és az ARAK atlétái tették ki. Az eseményt a veszprémi atlétikai klub a VERGA családi napjával közösen bonyolította le, így a szabadidős futás is középpontba került a rendezvényen.

A verseny célja volt, hogy lehetőséget biztosítson a régió gyermek korcsoportos sportolóinak a versengésre, hasznos egészséges időtöltést biztosítson a kocogók számára, és felkészülési lehetőséget nyújtson a mezei országos, illetve Európa-bajnokágra készülő fiatalok számára. Tóthné Stupián Anikó főszervező elmondása szerint a kitűzött célokat sikerült elérni, és egy remek hangulatú versenyt tudtak lebonyolítani.

1200 méteres távon, a 2002-ben születésűek versenyében a fiúk és a lányok között is fehérvári győzelem született, a VEDAC-os Edvy András második, Bajkó Mercédesz pedig harmadik lett. A 2003-as fiúk között viszont csak veszprémi állt a dobogón, Zsámboki Balázs, Bolla Gergely és Tóth Márton volt a sorrend. A lányoknál Segesdi Oktávia második, Gombolai Nóra Kata harmadik lett. A 2004-es lányok között is mindhárom érmet VEDAC-osok nyakába akasztották, Pálinkás Boglárka, Porga Hanga, Szalai Dóra sorrendben.

1500 méteren, a 2000-es születésűek között, a fiúknál Nagy Patrik második helyen végzett, a lányoknál Mosonyi Anasztázia bronzérmet szerzett. A 2001-es lányok között is harmadik helyet sikerült elcsípnie a VEDAC-nak, Kothenz Boglárka révén. A fiúk között Felber Balázs arany-, Tósoki Benedek pedig bronzéremet szerzett.

A 3500 méteres távon, a serdülő fiúk között a hazaiak állhattak fel a dobogóra: Fazekas Barnabás nyert, Héjja Levente a 2., Bodnár Botond pedig a 3. helyen végzett. A lányoknál is hazai siker született, Tóth Lili bizonyult a legjobbnak.

A felnőttek mezőnye veszprémi háziversenyt hozott. A nők 3500 métert teljesítettek, Bábán Berta nyert, Somogyi Anett második, Kulics Beatrix harmadik lett. A férfiak 5500 méteres versenyében Tóth Áron bizonyult a legjobbnak, Szögi István másodikként, Takács Dávid harmadikként ért célba.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.