Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ne csak az órán foglalkozzanak a gyerekekkel

2012. november 5. 13:50
Tanórán kívüli programokkal próbálja az Eötvös Károly Megyei Könyvtár fejleszteni a kulturális intézmények kapcsolatát. A projektet az Új Széchenyi Terv segítségével valósítják meg.


Schreiber Mária

Schreiber Mária, a projekt menedzsere elmondta, a törekvésüket 18 780 000 Ft vissza nem térítendő támogatással valósítják meg. Elhangzott, több oktatási intézménnyel működnek együtt a 2012/13-as tanévben. Indítanak havi és heti szakköröket, valamint zárásként egy témahét szerepel a tervek között. A foglalkozások között található művészettörténet, speciális igényű gyermekekkel foglalkozó papírszínház, mesedélután, énekkari mesterkurzus, kézműves szakkör, óvodai komplex hagyományápoló foglalkozás, dráma- és színházműhely, néptánc. A témahét programjaként az Aurer Akadémia szervez tábort.


Pálmann Judit

A projekt hétfői nyitórendezvényén Pálmann Judit, a megyei könyvtár igazgatója elmondta, már több pályázatot is megnyertek, de ez különösen kedves neki, hiszen itt speciális igényű gyermekekkel is foglalkoznak.

Az eseményen előadást tartott Bognárné Lovász Katalin, a szombathelyi Nyugat Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ (volt Berzsenyi Dániel Főiskola) munkatársa arról, hogy a gyerekkönyvtárakat milyen irányba fejlesztik a nyugati országokban. Elhangzott, az intézményeknek nem csak tudást kell adniuk, hanem lehetőséget az egyéb időtöltésekre. Nyugaton több könyvtár is rendelkezik már médiaszobákkal, ahol a gyermekek játszhatnak is, vagy interaktív eszközökkel, játékosan tanulhatnak. Az előadó hangsúlyozta, az országos könyvtárstratégiában nagyobb szerepet kellene szánni az intézmények társadalmi beágyazottságának, a gyermekek megszólításának, és az új technológiák elsajátításának.

Az előadás után a foglalkozások vezetői mutathatták be, hogy milyen szempontokat vesznek figyelembe a szakkörök megvalósításánál és hogyan tervezik a munkát a következő egy évben.

Horák János
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. tegnap 13:28 Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Navracsics Tibor Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Június 9. után kiderült, hogy idén októbertől több polgármester már nem folytatja a közösségért végzett munkáját. Valamelyik településvezető maga döntött úgy, hogy nem indul újra a tisztségért, mások az önkormányzati választás demokratikus versenyében maradtak alul. A tapolcai régióban most ezek a polgármesterek gyűltek össze utoljára együtt, akiket a térség országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor köszöntött. tegnap 16:31 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.