Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Negyven éves Vadvirág

2012. november 15. 21:49
Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepelte a héten a Vadvirág Óvoda, a jubileumi rendezvénysorozat csütörtökön gálaműsorral zárult.

A záróeseményen köszöntőt mondott Némedi Lajos alpolgármester. Emlékeztetett arra, hogy Veszprém iskolaváros, és mint ilyen, számos oktatási intézményére büszke lehet. Kiváló eredményeik azonban nem jöhettek volna létre a színvonalas alapozás, az óvodák nélkül.

Dózsavárosról elmondható, hogy nemcsak szép múltja, de biztató jövője is van. Itt minden adott ahhoz, hogy minél több gyerek szülessen, és nőjön fel a legjobb feltételek között. Az alpolgármester a városvezetés nevében megköszönte azok munkáját, akik az elmúlt negyven évben az intézményben dolgoztak.

Az óvoda történetét Barcza Béláné intézményvezető foglalta össze. A 12-es számú Napközi Otthonos Óvoda 1972-ben nyitotta meg kapuit. Az intézmény kezdetben 12, majd hosszú éveken át 13 csoporttal működött. A Vadvirág Óvoda nevet 1991-ben vette fel. 1999-ben elkészült az óvoda helyi nevelési programja „Együtt a gyermekekért” mottóval. 2000-ben körzeti óvodává vált az intézmény, melybe betagozódott a „Csillagvár” Waldorf Tagóvoda. 2005-ben elbontották a régi épületet, hogy egy évvel később a ma is használt modern létesítménybe térhessenek vissza a kicsik és nevelőik. Az átmeneti tanévben a szintén idén negyvenéves Ringató óvoda vendégszeretetét élvezték. A Vadvirág Óvoda jövőbeli tervei között szerepel, hogy a kompetencia alapú nevelés terén fejlődve elnyerjék a referenciaóvodai minősítést.

A beszédek után Barcza Béláné intézményvezető és Halmay György az önkormányzat Oktatási, Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke köszöntötte a több mint két évtizede a Vadvirágban dolgozókat. Zenés-dalos műsorral készültek az óvónők, a Vackor csoport ovisai és egykori Vadvirágos gyerekek. Ahogy az egész jubileumi héten, a záróprogramon is részt vettek a sepsiszentgyörgyi testvérintézmény, a Csipike Óvoda képviselői is.

A műsor után az érdeklődők megtekinthették az intézmény történetét bemutató kiállítást, és részt vehettek egy állófogadáson is, ahol pohárköszöntőt mondott a városrész önkormányzati képviselője, Mihalovics Péter.

Schöngrundtner Tamás
Cseh Zoltán
további cikkek
Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban kultúra Szubjektív tárlatvezetést tartott a polgármester a veszprémi várban Porga Gyula, Veszprém tíz éve regnáló polgármestere szubjektív tárlatvezetést tartott a vár területén, amely nemcsak a helyszínek bemutatására, hanem a város gazdag történetének és kultúrájának felelevenítésére is alkalmat adott. A résztvevők bepillantást nyerhettek a székesegyház, a püspöki palota és a piarista gimnázium lenyűgöző világába, miközben a polgármester színes anekdotákkal és történelmi adatokkal fűszerezte az élményt. tegnap 19:06 Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat Veszprémi Szakképzési Centrum Rekordérdeklődés mellett zajlott az V. Szakmaszombat A Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) által szervezett V. Szakmaszombat idén is hatalmas sikert aratott, hiszen a szeptember 28-án megrendezett eseményen több mint 1500 látogató fordult meg. A pályaválasztási nyílt napnak immár hagyományosan a Veszprémi SZC Jendrassik–Venesz Technikum adott otthont, ahol a térség hét szakképző intézménye mutatta be teljes képzési palettáját. tegnap 13:28 Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Navracsics Tibor Egy korszak lezárult, a közös munkáért pedig köszönet jár Június 9. után kiderült, hogy idén októbertől több polgármester már nem folytatja a közösségért végzett munkáját. Valamelyik településvezető maga döntött úgy, hogy nem indul újra a tisztségért, mások az önkormányzati választás demokratikus versenyében maradtak alul. A tapolcai régióban most ezek a polgármesterek gyűltek össze utoljára együtt, akiket a térség országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor köszöntött. tegnap 16:31 Vörös árnyalatot kapott a borszalon kultúra Vörös árnyalatot kapott a borszalon A koncepció ugyanaz volt, mint májusban, mégis sok részletében más volt a szeptemberi Veszprémi borszalon, mint az említett tavaszi debütálása a helyi kulturális és gasztrorendezvények között. Péntek este a Várban az MTA-VEAB borospincéjében és udvarán a kora őszi alkonyattól egészen sötétedésig zajlottak a kóstolások és kötetlen beszélgetések. tegnap 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.