2021. január 18.
//
Piroska névnap

VMeteo: Csökkenő felhőzet, jeges szél

2012. december 8. 9:20
VMeteo.hu

Szombaton borult lesz felettünk az ég, napközben ismétlődő, gyenge havazásra számíthatunk, jelentős mennyiségű csapadék nem várható. Gyakran kísérik erős széllökések az északi, északkeleti szelet, a hőmérséklet csúcsértéke -3°C körül alakul, az esti órákban -5°C körüli értéket mérhetünk.

Vasárnap szakadozik, vékonyodik felettünk a felhőtakaró, a Nap is előbukkanhat, csapadék nem valószínű. A kezdetben erős északnyugati szél az esti órákra mérséklődik. Hideg marad az idő, reggel -6°C, délután -2°C, az esti órákban -5°C várható.

Hétfőn mérsékelt délnyugati légmozgás, borult égbolt, ismétlődő, gyenge havazás a legvalószínűbb. Marad a hideg idő, a délután -2°C körül alakul a levegő hőmérséklete.

Keddtől csütörtökig a gyakran változó felhőzet hózáporaiból hópelyheket sodorhat az ismét élénk északnyugati szél. Nem enyhül a levegő, marad a fagyos, téli idő.

A hét utolsó harmadában is szokatlanul hideg, egyelőre száraz idő van kilátásban.

vehir.hu

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.