Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C

Válság röviden…

2012. december 10. 15:27
Az elmúlt egy év során – amikor felerősödtek a görögök eurozónából való kilépésével, valamint a spanyol bankrendszer összeomlásával kapcsolatos piaci aggodalmak – sokan kérdezték tőlem, hogy mit is jelent pontosan a „hitelleépülés” fogalma.

Íme, egy ábra arról, hogy hogyan hat a hitelezés zsugorodása a fogyasztókra, a reáleszközök értékére, valamint a növekedésre. És ami a legfontosabb, hogy a visszacsatolásokon keresztül erősödik fel és válik megfékezhetetlennek.


Hitelleépülés és az eszközárak csökkenése

De akkor miért van már Lehman válság előtti szinten a DAX index? Teljesen jogos a kérdés. Azért, mert a fejlett országok jegybankjai által a piacra zúdított pénz még valamelyest lassítani tudja a folyamatot. A rossz hír viszont az, hogy ez nem tart örökké.

Ezért olyan fontos, hogy az európai bankrendszer állapotát stabilizálni tudják a döntéshozók. Ugyanis csak így lehet megteremteni a megfelelő környezetet a hitelezés normalizálódásához, az pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy a térség vészesen lassuló gazdasága felpörögjön.

Az Európai Tanács a hét második felében ismét nekiveselkedik, hogy pontot tegyen a bankunióról és az egységes európai bankfelügyeletről szóló viták végére. Reméljük a legjobbakat!

Lámpi Ferenc
Fiókvezető
Buda-Cash Brókerház Zrt
  

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.