Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Így is megszbadulhatunk a kilóktól

2012. december 25. 9:35
Számos módja van annak, hogy megszabaduljunk az ünnepek alatt felgyülemlett felesleges kilóktól. Az egyik legkirobbanóbb változata talán néhány Zumba edzés beiktatása.

Az elmúlt években egyre nagyobb sikereket elérő Zumba Beto Perez nevéhez köthető. A történet szerint a kolumbiai származású aerobic oktatóként dolgozó Beto véletlenül elfelejtette magával vinni aerobic számait az egyik órájára, így kedvenc latin zenéit használta, amik épp kéznél voltak. Az átlagos fitness mozdulatokat persze a latin-amerikai ritmushoz illő tánclépésekkel tűzdelte meg. Az ott helyben improvizált órát mindenki imádta, hihetetlen nagy sikere volt, és hamarosan egyre nagyobb népszerűségre tett szert új, rendhagyó stílusával.


Mindenki jobbra...

A Zumba egy latin ihletésű, tánc- fitness kategória, amely egyesíti a latin és a nemzetközi zenét és táncmozdulatokat – mondta el érdeklődésünkre Karbi Vanda egy edzést követően, amire mi is kilátogattunk. A dinamikus mozgás előnyeiként sorolta a fogyást, a pozitív önkép kialakulását, a kidolgozott testet, kiemelve, ez nem más, mint torna álruhában.


Vanda nem titkolja mozgékonyságát az edzés alatt

Egy öskűi Mikulás partyba csöppentünk, amikor közelebbről szemügyre vettük, hogyan is zajlik egy Zumba edzés. Fiatalok is idősebbek egyaránt összegyűltek a parketten és követték Vanda mozdulatait, amit a zene ritmusa ihletett. A 19 éves lány egyébként hét éves kora óta táncol, amit jól tükröznek a mozdulatai is. Fél éve végezte el a hivatalos Zumba Instructor képzést, azóta igyekszik minél több emberrel megismertetni ezt a mozgásfajtát. – Nagyon szeretem, hiszen minden résztvevő friss energiával töltődik fel, kikapcsolóik – vallja a fiatal táncos.

A mintegy másfél órás táncba rejtett tornaórát követően mindenki elégedetten távozik, s csak a végén érzi igazán, mennyi mozgás kellett a Zumba fitnesz party-hoz.
 

Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.