2022. szeptember 30.
//
Jeromos névnap

A Veszprémnek áll a zászló, de…

2013. március 22. 19:35
A BL-nyolcaddöntő visszavágójára készülő veszprémi kézilabdacsapat kiválósága, Fazekas Nándor mesélt blogjában a leóni utazás nehézségeiről, s a háromgólos győzelemről.

Carlos Ortega is dicsérte a felkészülést

Egy teljes hetünk volt felkészülni a BL nyolcaddöntő első meccsére, amely remekül sikerült. Egész héten minden rendben zajlott, kiválóan dolgozott a csapat. Látszott, hogy mindenki maximálisan koncentrál a feladatára, annak érdekében, hogy idegenben eredményt érjünk el. Mindezt egyébként a Mester is megjegyezte nekünk.

Kalandos utazás Almádiból Leónba

A nehézségek a pénteki katasztrofális időjárási körülményekkel kezdődtek. Már a délelőtti edzésre is elég nehezen tudtunk összeverődni, nem csak én, de még a veszprémiek is nagyon nehezen tudtunk eljutni a csarnokhoz. Majdnem úgy alakult, hogy Almádiból gyalog kell bemennem, egész úton még autóval is alig találkoztam, olyan borzalmasak voltak az útviszonyok. Kicsit késve ugyan, de végül beértem a videózásra, majd megtartottuk az edzést. A tréning után pedig még megebédeltünk Kádártán, s útra keltünk.

Számoltunk mindenféle nehézségekkel, de azzal nem, ami útközben velünk történt. Le volt zárva az összes főút, végig jártuk szinte az egész Balatont, mire az utolsó pillanatban megérkeztünk a reptérre. Már majdnem oda kellett telefonálni, hogy várjanak meg minket, de – óriási szerencsévelszinte az utolsó pillanatban odaértünk, s fel tudtunk szállni. Délután fél 1 körül indultunk és éjfél után érkeztünk meg, ami kellően megviselte a csapatot. A tizenkét órából legalább tízet végigültünk, így kellően elgémberedtünk mire a madridi landolást és az újabb buszozást követően Leónba értünk.

A "finomhangolás"

Ezért is volt szerencsés, hogy két nappal korábban indultunk, hiszen másnap tovább alhattunk, délelőtt szabadprogramunk volt, aztán ebédeltünk, majd ismét pihenhettünk. Napközben nem edzettünk, nem videóztunk, „csak” próbáltuk kipihenni a fáradságot. Este tartottunk egy átmozgató, taktikai jellegű edzést, ahol az utolsó simításokat végeztük el a másnapi meccs előtt, ami kifejezetten jól esett a társaságnak. Este időben lefeküdtünk, másnap délelőtt pedig egy kis séta és videózás volt a program, amely során már csak felelevenítettük a héten tanultakat.

Világszínvonalú védekezés

A mérkőzést végig kézben tartottuk, bár nagyon-nagyon nehéz volt. A hátsó alakzatunk világszínvonalon teljesített, amelyhez kiváló kapusteljesítmény is párosult. Úgy vélem, ezzel a védekezéssel bárki ellen fel tudjunk venni a kesztyűt.

A támadójátékkal azonban senki nem volt elégedett. Az elején nagyon szépen megoldottuk a feladatunkat, utána azonban megállt a csapat játéka. Mintha már azt érezték volna a fiúk, hogy megvan a mérkőzés, ám az ellenfél végig ott loholt a nyakunkban, a hajrában pedig „megérezték a vérszagot”, lefutottak minket, s át is vették a vezetést. Ekkor azonban ismét megmutatta az együttesünk, hogy van tartása. Igaz, a szerencse is mellénk állt, de vissza tudtunk kapcsolni a korábbi hőfokra. A védekezésünk ismét példaértékű lett, támadásban pedig koncentráltak voltunk, s nem lőttünk felelőtlenül.

Meg kell hálálni a szurkolók biztatását

Idegenben tudtunk nyerni három találattal, ami szép teljesítmény. Én azonban biztos vagyok benne, hogy ez a fiatal spanyol együttes nem feltartott kézzel érkezik hozzánk, s mindent meg fog próbálni, hogy ledolgozza hátrányát. A kinti eredmény ismeretében ki kell mondani, hogy a Veszprémnek áll a zászló, de – ahogy korábban is fogalmaztamezt a pályán is meg kell mutatni. Oda kell tenni magunkat, hiszen ötezer fantasztikus szurkoló azért érkezik holnap az arénába, hogy játékot lásson, és veszprémi győzelmet, illetve továbbjutást ünnepelhessen. Nekünk pedig ezúttal is meg kell hálálni, hogy nyolcadik emberként mindig mögöttünk, mellettünk állnak.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

További cikkek

Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
Hónapokig tartó tárgyalássorozat után szerdán hivatalossá, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata augusztus 30-án nagyszabású edzőmeccsen fogadja a német bajnok THW Kiel együttesét.
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Hivatalossá vált, hogy a 25 esztendős Borbély Ádám a férfi kézilabda NB I újoncánál, a Veszprémi KKFT-nél folytatja pályafutását.
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Több mint húszévnyi profi pályafutással a háta mögött, tizenegy magyar bajnoki címmel, kilenc Magyar Kupa-elsőséggel, BL-ezüstéremmel és EHF Kupa-győzelemmel a tarsolyában 43 évesen visszavonul Fazekas Nándor, kétszázharminchétszeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett kézilabdakapus.
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
A kedden kezdődött balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztivál utolsó napján, vasárnap Fazekas Nándor kézilabdázó Első számú második című portrékönyvét is bemutatják.