Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
10°C

Ez a 19 részvény lehet az év "sztárja"

2013. április 9. 15:42
A 24/7 Wall elemzése olyan társaságok részvényeit veszi górcső alá, amelyek komoly növekedési potenciállal rendelkeznek, és akár meg is duplázhatják aktuális piaci értéküket.

Miután a Dow Jones ipari átlaga új csúcsra emelkedett és az S&P 500 is a 2007-es mindenkori csúcsát ostromolja, több száz független elemzést és kutatást néztek át, abban a reményben, hogy hátha olyan ”drágakövekre” bukkannak, amik egy ilyen csúcsra húzott piacon is kimagasló hozammal kecsegtetnek.

A megvizsgált elemzések közül némelyik nagyon ellentétes ajánlást fogalmaz meg, és persze vannak kevésbé agresszív elemzői ajánlások is. Mások nagyobb kockázat mellett nagy nyereséggel kecsegtetnek, néhány papír éppen fordulat előtt áll és persze olyanok is akadtak, amelyekben a ”nagy story” lehetősége hajthatja fel az árfolyamot.

Íme a 19 fős lista: Advanced Micro Devices, Arch Coal, Astex Pharmaceuticals, Bank of America, Citigroup, Bona Film Group Ltd, Gulfport Energy, Halcon Resources, MannKind, Molycorp, OvaScience, Peabody Energy, Rosetta Resources, Rubicon Technology, Ruby Tuesday, Sangamo Biosciences, Sarepta Therapeutics, Ultra Petroleum, valamint a Warner Chilcott Plc.

Advanced Micro Devices Inc. (NYSE: AMD; záróár: $2,29): a Wells Fargo továbbra is fenntartja felülteljesítő ajánlását a bajban lévő chipgyártó papírjára. 5-7 $ közötti célárfolyamot említenek elemzésükben, ami a Thomson Reuters 2,60 $-os elemzői konszenzusához képest alsó hangon egy duplázást jelenthet.

Arch Coal Inc. (NYSE: ACI; záróár: $5,32): a társaság a nem túl rózsás helyzetben lévő szén ágazatban tevékenykedik, amiben egy szép felpattanás következhet, ha helyes a UBS következtetése. A részvénnyel 5 $ körül kereskednek, ami 2008-ban 70 $ fölötti szintekről zuhant a mélybe. A UBS 9 $-os célárfolyamot tart a részvényre a 7,65 $-os Wall St-i konszenzusos árral szemben.

Astex Pharmaceuticals Inc. (NASDAQ: ASTX; záróár: $5,39): április 3-án tette közzé ajánlását a részvényre a RBC Capital Market (felülteljesítő, 9 $-os célárfolyam), amire nagy emelkedéssel reagált az árfolyam.

Bank of America Corp. (NYSE: BAC; záróár: $11,97) és Citigroup Inc. (NYSE: C; záróár: $43,01): a UBS 62 $-os célárfolyam ajánlása a legmagasabb a Citigroup-ra az elemzők körében, ami még 45 %-os erősödést jelenthet. Az 50,57 $-os konszenzushoz képest is közel 20 %-os felértékelődési potenciált jelenthet. Neves elemzők rövid távon 25 %-os felértékelődést jósolnak, míg mások  azt valószínűsítik, hogy két-három éven belül 30 $-ig erősödik vissza.

Bona Film Group Ltd. (NASDAQ: BONA; záróár: $4,11): a kínai film-forgalmazó társaság részvénye 2010 decembere óta forog a Nasdaq-on. A legmagasabb célárfolyamot a Piper Jaffray tartja a részvényre 6,50 $-on, ami közel 60 %-os emelkedést jelenthet.

Gulfport Energy Corp. (NASDAQ: GPOR; záróár: $47,04): a Stern Agee már korábban is vételre javasolta az energetikai részvényt, azonban a legfrissebb ajánlásában növelte a bevételi várakozásokat, valamint 80 $-ra emelte a papír célárfolyamát.

Halcon Resources Corp. (NYSE: HK; záróár: $ 7,38): a társaság olaj és földgáz feltárással foglalkozik. A Wells Fargo 11-12 $ környéki célárfolyamot tart az elemzésében a papírra. Ez több, mint 50 %-os emelkedést jelenthet, ha a cég várakozásai helyesek.

MannKind Corp. (NASDAQ: MNKD; záróár: $3,76): a gyógyszergyártó olyan betegségek kezelésére készít gyógyszereket, mint például: cukorbetegség, rák, vagy autoimmun betegségek. A Merill Lynch elemzői március végén 5 $-ra emelték a célárfolyamot a részvényre, ami akkor 3,33 $ körül mozgott. Azóta 3,70 $ fölé emelkedett az árfolyam, de még így is 35 %-os emelkedést jelenthet.

Molycorp Inc. (NYSE: MCP; záróár: $5,23): mindenkori mélypontját (4,86 $) érte el nemrég a ritka földfémgyártó árfolyama, amire 9,59 $ a konszenzusos célárfolyam a Thomson Reuters elemzői között. A D.A Davidson friss ajánlásában 7 $-os célárfolyam mellett javasolja vételre a részvényt.

OvaScience Inc. (OTCBB: OVSC; záróár: $9,10): a társaság a meddőség gyógyítására fókuszál. A JMP Securities április 2-án 20 $-os célárfolyamot határozott meg a részvényre, ami több, mint duplázás a 9,15 $-ral számolva.

Peabody Energy Corp. (NYSE: BTU; záróár: $20,17): a társaság a széniparban tevékenykedik, abban is piacvezető helyet foglalja el. Ezért is érdekes a Jefferies 40 $-os vételi ajánlása a részvényre, ami 19,70 $ körül mozog. A konszenzusos célárfolyam 31,50 $.

Rosetta Resources Inc. (NASDAQ: ROSE; záróár: $46,56): a társaság olaj és földgáz feltárással foglalkozik. A részvényre 70 $-os célárfolyamot határozott meg a Howard Weil, ami több, mint 50 %-os erősödést jelenthet az aktuális árfolyamhoz képest. A konszenzusos ár: 60 $.

Rubicon Technology Inc. (NASDAQ: RBCN; záróár: $6,45): a társaság LED fénycsövek, lézer diódák és hasonló optikai termékek gyártásával foglalkozik. A Canaccord Genuity 10 $-os célárfolyam mellett, vételre ajánlja, ami több, mint 50 %-os emelkedés.

Ruby Tuesday Inc. (NYSE: RT; záróár: $7,69): a cég éttermek üzemeltetésével foglalkozik, immáron új menedzsmenttel. A Cove Street Capital elemzői szerint a részvény árfolyama 13 $-ig is katapultálhat, ha az új vezetés helyre rakja a cég pénzügyeit. Közel 70 %-os felértékelődést jelenthet a 7,88 $-os részvényárhoz képest.

Sangamo Biosciences Inc. (NASDAQ: SGMO; záróár: $9,46): a kutatócéget március 28-án felminősítette a JMP Securities, valamint 16 $-ra emelte a részvény célárfolyamát.

Sarepta Therapeutics Inc. (NASDAQ: SRPT; záróár: $ 36,21): a gyógyászati társaság ritka betegségek gyógyításával foglalkozik. A részvény árfolyama 34,30 $ körül alakul. A R.W. Baird 63 $-os célárfolyamot határozott meg a papírra felülteljesítő besorolással. 85 %-os növekedést jelenthet, ha az elemzők számításai beválnak.

Ultra Petroleum Corp. (NYSE: UPL; záróár: $20,34): egy független energetikai vállalat. Április 2-án vételre javított a részvény besorolását a Brean Capital 36 $-os célárfolyam mellett. Ez 80 %-os árfolyam emelkedést jelenthet a mostani 20 $-os árhoz képest. Érdemes megemlíteni, hogy más elemző cégek is frissítették az ajánlásukat, de ők 20 $ körüli árfolyamot tartanak reálisnak.

Warner Chilcott PLC. (NASDAQ: WCRX; záróár: $13,45): gyógyászati vállalkozás. Tavaly május óta több  mint 40 %-kal gyengült a papír árfolyama. A konszenzusos elemzői várakozás 19,50 $, de a UBS 23 $-os célárfolyamot határozott meg, ami 70 %-os emelkedést jelenthet.

Persze, mindez csak elemzés. A tőzsdén  „várakozások” vannak, és „lehetőségek”. Nem biztos, hogy bármelyik részvény ára, az itt felsoroltak közül emelkedni fog. Senki nem lát a jövőbe. De, jó kockázatkezeléssel lehet profitálni ezekből a papírokból

Lámpi Ferenc
Fiókvezető
Buda-cash Brókerház Zrt
Veszprém

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.